Pályázati felhívás sportszakmai projektek megvalósítására

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) pályázatot hirdet tagszervezetei számára helyi és országos szinten megvalósítandó sportszakmai projektek beindítására.

1. A pályázat célja:

A pályázat célja: a Magyar Kajak-Kenu Szövetség forrást biztosítson tagszervezetei részére a sportági tudásbázis fejlesztésére, megosztására, hogy a sportban megjelenő új trendek, technikák, irányzatok hasznosíthatóvá és integrálhatóvá váljanak a magyar kajak-kenu sportág számára. A projektekkel szembeni elvárás az, hogy alkalmasak legyenek az utánpótlás-nevelés továbbfejlesztésére, járuljanak hozzá a nemzetközi mezőnyben való sportági eredményesség megtartásához, emeléséhez, továbbá, hogy képzések, tanfolyamok oktatási anyagaként a sportági szereplők (tagszervezetek, edzők, egyéb sportszakemberek) tudásszintjét, kompetenciáját növeljék. Cél továbbá az edzői kompetenciák fejlesztését szolgáló képzések, tanfolyamok elvégzésének támogatása.

2. Projektlehetőségek:

A pályázat során minden olyan projektötlet beadható, amely a fentiekben leírt pályázati céllal összhangban van és a 2023. évi költségvetési évben megvalósítható. Az alábbiakban látható néhány példa (ötletként), amely iránymutatást adhat a pályázati célok projekt színtű megfogalmazásához:

  • Új vízi sporteszközök (például: mini surfski, SUP, kneeboard) integrálása és lehetséges hasznosulása a kajak-kenu sportág utánpótlás nevelésben.
  • Mérőeszközök és gyakorlati használatuk a kajak-kenu sportágban, azok adatainak feldolgozása, valamint hasznosítása a versenyzők felkészítése során (például: HRV mérés, pulzusmérők, erőnléti edzések mérésére szolgáló eszközök).
  • A Kajak-Kenu Ablak, valamint a Garmin eszközök használatának lehetőségei (edzésnapló, edzés részvételi mutatók, korosztályos teljesítmény adatok elemzése) mintacsoportok segítségével.
  • A szárazföldi sportági képességfejlesztés szélesítésének lehetőségei a kajak-kenu sportban.
  • Korosztályspecifikus minta edzéstervek elkészítése.
  • Utánpótlás korosztályban a megfelelő eszközválasztás (lapát) metodikájának kidolgozása, vizsgálata.
  • A tagszervezeti módszertanok kidolgozásának és bemutatásának finanszírozása.
  • Az edzői kompetenciák fejlesztését szolgáló képzések, tanfolyamok elvégzésének támogatása.

3. A pályázaton részt vehetnek a Magyar Kajak-Kenu Szövetség azon tagszervezetei:

  • Amelyek aktív tagszervezeti tagsággal rendelkeznek,
  • az MKKSZ-től korábban kapott támogatásokat a támogatási szerződéseknek megfelelően használták fel és a támogatásokkal határidőre elszámoltak.

Kizáró okok:

  • Kész, már meglévő diplomamunkával, továbbá magyar és nemzetközi kutatási anyagokkal nem lehet pályázni.

4. A pályázati forrás mértéke, a felhasználás formája:

A rendelkezésre álló forrás keretösszege összesen 20.000.000 forint, melyet a Szövetség a beadott pályázatok mennyiségének és szakmai tartalmának függvényében használ fel. 

Amennyiben a projekt megvalósításához eszközök beszerzése is szükséges, azt a Szövetség szerzi be a pályázati forrás terhére. 

A pályázatok elbírálásakor a Szövetségnek lehetősége van az adott pályázatban szereplő projekt egy részére is forrást biztosítani, ebben az esetben a részprojekthez kapcsolódóan szükséges a szakmai és költségvetési terv benyújtása.

A nyertes pályázókkal az MKKSZ szerződést köt, amely tartalmazza a pályázó és a Szövetség kötelezettségeit.

A szerződés tartalmazza továbbá a pályázó részéről a projekt megvalósítása érdekében vállalt feladatokat, és azt, hogy a szerződés teljesítése milyen dokumentumokkal támasztható alá.

A szerződéskötés feltétele, hogy a tagszervezetnek ne legyen adó- és közteher tartozása, továbbá ne legyen lejárt tartozása az MKKSZ és a CANOE Kft. irányába sem.

5. Elnyert pályázat esetén a szerződésben meghatározott összeg kifizetésének szakmai feltételei:

  • A pályázat sportszakmai tervében szereplő célok maradéktalan megvalósítása.
  • A projekt megfelelő dokumentálása, azaz a projekt részletes leírása.
  • Edzői kompetenciák megszerzésének vállalása esetén a képzés befejezését követően a képzésen való részvételt, vagy a képesítés megszerzését igazoló dokumentum bemutatása.
  • A kitűzött célok elérése, a sportszakmai vállalások teljesítése (létszám, aktivitás).
  • A szerződésben meghatározott összeg kifizetése teljesítést követően történik a szerződésben foglaltak szerint.

6. A pályázathoz csatolandó dokumentumok:

A pályázati célnak megfelelő projektötlet és várható hasznosulásának bemutatása 2 A/4-es oldal terjedelemben, továbbá a megvalósítás költségvetési terve.

7. A pályázatok elbírálása:

A pályázatok elbírálásáról az elbíráló bizottság javaslata alapján a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Elnöksége dönt. A pályázatok eredményéről az MKKSZ értesíti a pályázókat. A tájékoztatás tartalmazza a pályázattal kapcsolatos döntést, valamint a nyertes pályázóknál az elnyert összeget és a további teendőket.

A pályázat elbírálásának folyamata két ütemben zajlik. Első ütem a benyújtott projekt ötletek értékelése, majd második ütemként a kiválasztott projektek szóbeli meghallgatása. Ezt követően kerülnek a pályázatok az elbíráló bizottság javaslata alapján a Szövetség Elnöksége elé.

A tagszervezet a pályázat benyújtásával hozzájárul a neve és a pályázaton elnyert összeg közzétételéhez, valamint a pályázat során keletkezett szakmai anyag sportágon belüli közzétételéhez (publikálásához?) és teljeskörű felhasználásához.

8. A pályázatok benyújtásának módja és határideje

A pályázati anyagot jelen kiírásban leírtak szerint postai úton legkésőbb 2023. április 16-án 23:59 óráig kell zárt borítékban, ajánlott küldeményként postára adni, vagy személyesen 2023. április 17-én 12:00 óráig eljuttatni az alábbi címre:

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

1138 Budapest, Latorca utca 2.

 

Budapest, 2023. március 31.

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók