Zárul a Balaton víziturizmusának komplex fejlesztése

2020. december 31. nappal zárul a GINOP-7.1.2-15-2016-00008 azonosító számú, 624.740.593 Ft Európai Uniós támogatás segítségével megvalósuló turisztikai fejlesztés a Balatonon.

„A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése" című GINOP-7.1.2-15-2016-00008 azonosítószámú projekt keretében összesen 7 vízitúra megállóhely (Siófok, Zamárdi, Balatonszemes, Fonyód, Keszthely, Révfülöp és Tihany) újult meg 624,74 millió forint vissza nem téritendő európai uniós támogatás segítségével. Siófok, Zamárdi, Balatonszemes, Fonyód, Keszthely, Révfülöp helyszíneken infrastrukturális-és eszközfejlesztésekre került sor, Tihany megállóhelyen eszközfejlesztéseket hajtott végre a konzorcium, ezzel is elősegítve a térség vízi turizmusának előrelépését, lehetőséget adva arra, hogy a szabadidő aktív eltöltéséhez a vizet és vizes mozgásformákat válasszák a kikapcsolódni vágyók.

 

A programnak köszönhetően várhatóan fellendül a vízi turizmus a Balatonon, iskolák, civil szervezetek, vállalkozások ismerkedhetnek meg a vízi jármódokkal, új szabadidős csoportok formálódhatnak, és egyben lehetőség nyílik a térség természeti és kulturális kincseinek megismerésére is. Fontos elv, hogy a megállóhelyek fejlesztésén keresztül a különböző jármódok (kerékpáros, kézi hajtású vízi eszköz, lovas, természetjárás) közötti kapcsolat is fejlődjön.

 

A túrázni vágyók a 2021-es vízitúra szezon kezdetétől vehetik igénybe az új szolgáltatásokat.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók