Visszatalált önmagához Bodonyi András

Áprilisban volt egy törés a felkészülésében, de most visszatalált a saját technikájához Bodonyi András, aki a második válogatón egyértelműen győzni szeretne kenu egyes 1000 méteren.

A férfi kenusoknál csupán a két olimpiai számban, 1000 egyesben és párosban rendeznek válogatót, ez jó döntésnek bizonyult Hüttner Csaba szövetségi kapitány részéről, hiszen rengetegen indultak, és szoros versenyeket láthattak a nézők. Egyesben Kiss Tamás csupán 0,083 másodperccel győzte le Bodonyi Andrást, aki újfajta edzéssel készül a második válogatóra.

„Nagyjából elégedett vagyok az elvégzett munkával – kezdte az InfoRadio Víztükör című adásában Bodonyi. – Az első válogatóra nem sikerült jól felkészülnöm, nem is voltam elégedett sem a kenuzásommal, sem az eredménnyel.

Bár az első válogatót megelőző hetek sokkal sötétebb jövőt jósoltak,

mint amilyennel végül a 0,083 ezredes vereségemmel lett. Azóta kezd összeállni a mozgásom, technikailag sokat fejlődtem, mentálisan is próbálom összeszedni magam. Úgy érzem, jó állapotban vagyok a második válogató előtt.”

Változtatott a felkészülésén, főleg egyénileg készül, külön vezényli neki Vécsy Viktor az edzéseket, és elmondása szerint így sokkal jobban tud magára figyelni.

„Jobb a technikám, sokkal stabilabban mozgok most a kenuban, ezt egy jó iránynak tartom, amerre most elindultam. Áprilisban rossz mozgások rögzültek a technikámban, és ebből nehéz volt kimászni, de már csak a finomhangolás van hátra. Annyira nem új ez az egész, csak saját magamat, a saját mozgásomat kellett megtalálnom. Tavaly is a második válogatóra állt össze a technikám, amivel végül a szétlövést is sikerült megnyernem.”

Bodonyi András hozzátette: egyértelmű célja az, hogy kijusson a világbajnokságra 1000 egyesben. „Ez az egyetlen esélyem arra, hogy olimpiai kvótát szerezzek majd a szegedi vébén. Azt gondolom, hogy a magyar férfi kenus élmezőny nem változott tavalyhoz képest, ugyanúgy Kiss Tamással harcolok az első helyért, és

most is tizedmásodpercek fognak dönteni.

Mivel azonban csak 1000 egyesben és párosban rendeznek válogatót, így jóval többen indulnak el ebben a két számban. Az első válogatón még középfutamot is kellett menni, akkora volt a mezőny, tehát többet kell versenyezni. Viszont a dobogós helyekért szerintem ugyanazok fognak harcolni.”

A második válogatót június 18. és 20. között rendezik Szolnokon.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók