Van bennük potenciál

Első alkalommal rendeztek országos kölyök kenu vízi felmérőt vasárnap a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület vízitelepén. Az egész napos eseményre mind a hat regionális akadémiából érkeztek kis kenusok, akik délelőtt egy 2000 méteres időre evezésen, délután pedig egy 15, illetve 10 kilométeres felmérőn mutathatták meg, hogy mit tudnak.

„Nagy öröm volt számomra, hogy az összes regionális akadémiából érkeztek kenusok erre a felmérőre. – mondta Tóth Dávid, a Wichmann Tamás Regionális Akadémia menedzsere. - Ezen a felmérőn az U13-U14-es korosztály vett részt, összesen 70 kenus szállt vízre. A program délelőtt egy 2000 méteres egyéni indításos időre menés volt, kis pihenő után délután a fiúkra 15, a lányokra pedig 10 kilométeres mérés várt.”

A fiúknál Gyányi Milán volt a nap hőse. Az MVM Szeged Vízisport Egyesület U14-es kenusa, 2000 méteren kereken 10 perces idővel, míg a délutáni 15 kilométeren 1 óra 21 perc 25 másodperces teljesítménnyel lett a korosztály legjobbja. 

 

Van bennük potenciál

 

Az U13-asoknál két kilométeren Kirschner István (10:50), a Szabó Attila Kenu Akadémia neveltje, a hosszabbik távon pedig a Tiszaújvárosi KKSE versenyzője, Széll Kristóf (1:27.08) evezte a legjobb időt. 

A lányoknál U14-ben délelőtt a tiszakécskei Menczel Réka Fruzsina (11:16), míg a délutáni 10 kilométeren klubtársa Kis-Batka Iringó Júlia volt a leggyorsabb (58:58). U13-ban Vágovics Eszter mindkét távon a legjobb idővel zárt. Az INTER-ÉPFU AVSE kenusa  2000 méteren 11 perc 48 másodperccel, a délutáni 10 kilométeren 59 perc és 25 másodperces idővel zárt. A teljes lista a cikk alján tekinthető meg.

 

Van bennük potenciál

 

„Szerintem mindenki kihozta magából a maximumot. – értékelt a nap végén Tóth Dávid. 

– Örömmel néztem, ahogy a fiatalok mindent beleadnak. 

Sajnos volt egy-két borulás is, ezeket nagyon sajnáltam. A nap végén csokival és izotóniás itallal jutalmaztuk a résztvevők kitartását.”

Az esemény házigazdája a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület volt, melynek elnöke az a Kiss Tamás, aki a 2008-as pekingi olimpián C-2 1000 méteren Kozmann Györggyel szerzett bronzérmet. Az egykori klasszis aktívan kivette a részét a szervezésből, mint mondta, látott potenciált a fiatalokban.

 

Van bennük potenciál

 

„A délelőtti 2000 méter után a délután már azért kihívás elé állította a versenyzőket. Biztos elfáradtak a gyerekek, és jót aludtak vasárnap. 

Jó volt látni, hogy milyen népes a kenus család,

de szeretném, hogy ha még több gyerek kezdene el kenuzni. Figyeltem a srácokat, sokan kiváló teljesítményt nyújtottak, és néhányan akár szép karriert is befuthatnak. – mondta az olimpiai bronzérmes Kiss Tamás.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók