Újra Schmidt Gábor lett a sportág elnöke

Második elnöki ciklusát kezdheti meg a sportág élén Schmidt Gábor. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) négy évente esedékes tisztújító közgyűlésén ismét alelnöknek szavazták a küldöttek Apáthy Endrét, és Kárai Pétert, a tavaly ősz óta betöltetlen regionális működésért felelős alelnöki pozícióra Weisz Róbertet választották meg, Dr. Baráth Etele pedig a közgyűlés elnökeként folytathatja munkáját.

A tisztújításon kívül a küldöttek egyhangúlag elfogadták a sportági stratégia időszaki végrehajtásáról szóló beszámolót, és a sportszakmai éves tevékenységről szóló jelentést is. 

Szó volt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség pénzügyi helyzetéről is, amelyről Kárai Péter, az MKKSZ gazdasági és vagyongazdálkodási alelnöke tartott tájékoztatót. Beszámolóját a küldöttek szintén egyhangúlag fogadták el.

A sportág képviselői ezek után szavazhattak azokra a jelöltekre, akik elnökségi, vagy bizottsági tagsági pozícióra pályáztak. 

Újra Schmidt Gábor lett a sportág elnöke

Az elnök, és az alelnökök mellett a 15 tagú elnökségnek újra tagja lett Faludy András, mint a Versenysport Bizottság elnöke, Petrovics Kálmán a Sportfejlesztési Bizottság elnökeként, a Civil Kapcsolatok Bizottság elnökeként Csabai Edvin, a Sportolói Bizottság elnökeként Medveczky Erika. A Dunakanyar régió képviselőjeként Kammerer Zoltán folytathatja a munkát, a Felső-Duna és Észak-Magyarország régió képviselőjeként Sztanity László, az Alsó-Duna és Dél-Nyugat Magyarország régió képviselőjeként Benkő Zoltán, a Felső-Tisza régió képviselőjeként Dr. Nyergesné dr. Farkas Gabriella, az Alsó-Tisza és Körösök régió képviselőjeként Kálmán Tibor, a Budapesti régió képviselőjeként pedig Horváth Gábor dolgozhat tovább. A Budapesti régió eddigi másik képviselője, Dr. Bácskai János ezúttal nem pályázott elnökségi tagságra, erre a pozícióra a küldöttek Doma Gergőt választották meg, ő két ciklussal ezelőtt már tagja volt az MKKSZ legfőbb döntéshozó szervének. 

Schmidt Gábor, az MKKSZ újraválasztott elnöke megköszönte a küldötteknek, hogy a sportág vezetőjeként újabb négy évre bizalmat szavaztak neki. 

Újra Schmidt Gábor lett a sportág elnöke

“Nagy megerősítése az elnökség elmúlt négy évben végzett munkájának, hogy az összes olyan tagot újraválasztotta a közgyűlés, aki versenybe szállt - mondta Schmidt Gábor. - Elnökként igyekszem ennek a csapatnak a tagjaként továbbra is a 

legjobb tudásom szerint szolgálni

 a sportágat.” 

Az Elnökség tagjain kívül megválasztották a Stratégia Bizottság öt tagját is. Ebbe a szervezetbe Balázs Péter, Béke László, Sujbert Levente, Storcz Botond, és Kálmán Péter került be. 

A Felügyelő Bizottságban megüresedett tisztségre a küldöttek Dr. Bácskai Jánost választották be. 

A közgyűlésen több évtizedes sikeres edző tevékenységének elismeréseként a sportág legmagasabb kitüntetését, Arany Érdemérmet vehetett át Sári Nándor, mesteredző, akinek irányításával olyan klasszisok nyertek olimpiai bajnoki címet, mint például Storcz Botond, Kammerer Zoltán, Horváth Gábor és Vereckei Ákos. 

Újra Schmidt Gábor lett a sportág elnöke

Sári Nándor 2013 óta Nagykanizsán dolgozik, ahol az elmúlt években egy rendkívül eredményes utánpótlás-nevelő műhelyt épített fel.

Szintén Arany Érdemérmes lett Ludasi Róbert. A kenus mesteredző legismertebb és legsikeresebb tanítványa volt minden idők egyik legjobb kenusa, a kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György, de rajta kívül vezette az edzéseit például Csabai Edvinnek, Kozmann Györgynek, és Kiss Tamásnak is. 

Sok éven át tartó sportágépítő tevékenységének elismeréseként oklevelet kapott Dobruczky Zsolt, aki a szarvasi kajak-kenu egyesület vezetése után sokáig az MKKSZ Felügyelő Bizottságának tagjaként tevékenykedett. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók