További három évig folytathatja a sikerkapitány

Hüttner Csaba kinevezése a hónap végén járt volna le. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége Boros Gergely szakmai igazgató javaslata alapján úgy döntött, hogy nem ír ki pályázatot a felnőtt szövetségi kapitány pozícióra, hanem meghosszabbítja a jelenlegi kapitány mandátumát 2024. október 31-ig.

Az 50 éves szakember 2016 őszén lett a felnőtt kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, azóta a csapat évről-évre teljesítette a négyéves olimpiai program szerinti elvárásokat.

“Az eddigi kapitány munkájának eredményességét bizonyítja, hogy a tokiói olimpiára a válogatott 17 kvótát gyűjtött a megszerezhető 18-ból. Aztán az olimpián minden idők második legjobb eredményét érte el a csapat három arany-, két ezüst-  és egy bronzéremmel, megnyerte az éremtáblázatot és a pontverseny, a kajak-kenu ezzel a legeredményesebb sportág lett Magyarországon. A kiváló eredmények alapján 

javasoltam, hogy az Elnökség hosszabbítsa meg Hüttner Csaba kinevezését.”

 - mondta Boros Gergely szakmai igazgató, akinek előterjesztését az MKKSZ legfelsőbb döntéshozó testülete egyhangúlag elfogadta. 

“Megtisztelő, hogy folytathatom a munkát a válogatott mellett. - mondta Hüttner Csaba. - Bár az olimpiai program változik, de 

bízom benne, hogy Párizs előtt is megtaláljuk a megfelelő egységeket,

és hasonló sikereket érhet el a csapat, mint Tokióban.” 

Az Elnökség Boros Gergely javaslatai alapján arról is döntött, hogy a szlalom szakágban élsportolói szinten tevékenykedő három versenyző Kadler Viktor maraton vezetőedző irányítása alá kerüljön.

Szintén eldőlt, hogy a 2021. szeptember 30-án megüresedő parakenu szövetségi kapitányi poszt betöltésére pályázatot hirdet az MKKSZ. Az eddigi kapitány, Weisz Róbert alelnöki feladatai miatt nem jelölteti magát a posztra. 

További három évig folytathatja a sikerkapitány

A szövetség Elnöksége határozatában elismerte Weisz Róbert munkáját, aki feladatait az edzők és a versenyzők nagyrabecsülése mellett végezte, vezetésével a válogatott kimagaslóan teljesített a nemzetközi versenyeken, a tokiói paralimpián pedig megszületett a magyar parakajak-kenu szakág első aranyérme és első női érme is.

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók