Thaiföldön tartják az ICF idei kongresszusát

Csütörtöktől szombatig a Pattaya-ban kerül sor a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) 39. kongresszusára. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) egy háromtagú delegációval vesz részt az eseményen, ahol több fontos témáról is szó esik majd.

A kongresszus nyitóbeszédét az ICF elnöke, Thomas Konietzko tartja majd, aki együttműködésre fogja felszólítani a nemzeti szövetségeket a globális kihívások leküzdése és az egységesség érdekében.

Az ICF tájékoztatása szerint az éppen egy évvel ezelőtt megválasztott elnök dícsérni fogja a sportág reagálását az orosz-ukrán háborúra, amelynek következtében az ukrán kajakosok és kenusok több országban – így Magyarországon is – menedéket kaptak, és zavartalanul folytathatták felkészülésüket.

Thaiföldön tartják az ICF idei kongresszusát

Konietzko egyetért Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének múlt heti, Szöulban elhangzott beszédével is, mely szerint jelenleg nincs itt az ideje az Oroszországgal és Fehéroroszországgal szembeni szankciók enyhítésének és szigorításának sem. 

A háromnapos kongresszuson bemutatják az úgynevezett „Fit for Future” dokumentumot is, amelynek célja, hogy az evezősportok hosszútávon is versenyképesek legyenek a többi sportággal. Az elmúlt időszakban az ICF teljes működését részletesen átvizsgálták, és abban bíznak, hogy a kongresszus elé tárt dokumentummal lefektetik a sportág jövőjének alapjait.

Thaiföldön tartják az ICF idei kongresszusát

A találkozón szó lesz az ICF és a Nemzetközi Tesztelő Ügynökség együttműködéséről, de az egyes szakágakon belül is lesznek megbeszélések, amelyeken új bevételi forrásokat vizsgálnak, és más nemzeti szövetségek részvételével sikeres esettanulmányokat is vizsgálnak. Lesz egy workshop is, amely a fenntarthatósággal és az ICF fejlesztési programjával foglalkozik.

A kongresszuson megvitatják a Salamon-szigetek csatlakozási kérelmét is, valamint a sportolók támogatásának lehetőségeit is.

A thaiföldi kongresszuson az MKKSZ-t Szakács Bálint, ügyvezető igazgató, Kárai Péter, gazdasági és vagyongazdálkodási alelnök, valamint Horváth Noémi, nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatárs képviseli. Noémi ráadásul - mint az ICF SUP Bizottságának elnöke - egy előadást is fog tartani.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók