Tamara triplája 500-on

Mind a három női kajakos olimpiai számban nyerni tudott a magyar bajnokságon ötszáz méteren Csipes Tamara. A Honvéd olimpiai bajnoka az egyes mellett Medveczky Erikával nyert párosban, valamint Medveczkyvel, Gazsó Dorkával, és Pupp Noémivel négyesben. A férfi olimpiai távú négyes versenyszámban pedig ismét a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású egység nyert.

“Fontos volt, hogy nyerjek, mert az egyes a fő számom, az pedig, hogy újra győzni tudtam, jó motiváció jövőre - mondta Csipes Tamara. - Kemény napon vagyok túl, ami sokat kivett belőlem, de az állóképességemmel sosem volt gond. 

Motivál, hogy lássák, 

ha jövőre olyan helyzetben vagyok, akkor rám számíthatnak, tudok az olimpián duplázni, vagy triplázni.”

Csipes Tamara eddig minden 1000-, és 500 méteres számban győzni tudott, hat aranyéremnél jár a felnőtt magyar bajnokságon. A riói győztes arról is beszélt, hogy miért nevezett be minden olyan versenyszámba - összesen tizenegybe - amelyben női kajakos egyáltalán rajthoz állhat.

Tamara triplája 500-on

“Ha már az egyesületi érdek úgyis azt kívánja, hogy minél több versenyszámba induljak, akkor miért ne legyek ott mindegyikben. Édesapám úgyis unatkozik a parton, önmagamnak is bizonyíthatok, és ez kicsit arról is szól, hogy 

csináljuk a show-t.”

Tamara triplája 500-on

A férfi négyesek között ismét Hüvös Viktor csapathajója volt a leggyorsabb. Tótka Sándorék nagyon simán, több mint három és fél másodperccel győztek, és lettek magyar bajnokok. Ők négyen már a hetedik idei versenyüket nyerték meg K-4 500 méteren.

Tamara triplája 500-on

“A taktika ugyanaz volt, mint az edzésversenyeken, 

nagy rajt, nagy utazó, erős finis,

 csak amit ott nem tudtuk megvalósítani, azt most a csúcsforma közeli állapotunkban sikerült - mondta Tótka Sándor. - Jó volt végre nem nyögve-nyelősen menni. A legfontosabb, hogy együtt legyen mind a négy ember, és ez egyáltalán nem könnyű. Együtt evezni, lekövetni a másik mozgását persze nem gond, de kontrollálni, hogy a vízben hasonló erőt is adjunk le, az a legnehezebb.” - tette hozzá a világbajnok. Az UTE kajakosa arról is beszélt, hogy a jövő héten Németországba utaznak, ahol egy tesztversenyen összemérik erejüket a hazai egységgel, és a szlovák négyessel.”

Tamara triplája 500-on

Kenuban a C-4 500 méteres magyar bajnoki futam vegyes számnak számít, ennek ellenére ezúttal egyik hajóban sem térdelt női versenyző. Az urak csatáját a Dunaferr egysége nyerte, a Hajdu Jonatán, Slihoczki Ádám, Kiss Balázs, Kovács Máté András összetételben. 

A nap zárásaként megrendezték a kétszáz páros mix előfutamokat is. Az nagy nevekből álló duók mindegyike a döntőbe került. Érdekesség, hogy a kenusoknál ott lesz a vegyes fináléban a visszatérő olimpiai bajnok, Vajda Attila is, Bónyai Regina partnereként. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók