Szomszédtalálkozó a Gyulay Zsolt Akadémia szervezésében

Három klub kölyökversenyzői edzettek közösen a Gyulay Zsolt Regionális Akadémia szervezésében. A hideg időjárás ellenére az AVSE, a Budapesti Honvéd SE és a KSI SE 40-50 fiatal kajakosa evezett együtt. Az eseményen ott volt a régió névadó nagykövete, az olimpiai bajnok Gyulay Zsolt is.

„Korábban is szerettünk volna már közös edzést szervezni az egyesületekkel, de az időjárás eddig ezt nem engedte meg. – mondta Dombi Rudolf, a Gyulay Zsolt Regionális Akadémia menedzsere. – Mivel a vírus továbbra is köztünk van, így rendhagyó módon nem központosított tréninget szerveztünk, hanem

 az egyes egyesületek versenyzői a saját vízitelepükről indulva a vízen találkoztak.”

A péntek délutáni közös edzésen három szomszédegyesület; az AVSE, a Budapesti Honvéd SE és a KSI SE fiatal tehetségei vettek részt. A hideg idő miatt ezúttal egy 7,5 kilométeres evezés volt a program. Dombi Rudolf elmondta, a későbbiekben további hasonló események is várhatóak a régióban.

Szomszédtalálkozó a Gyulay Zsolt Akadémia szervezésében

„Lesznek még közös edzések a közeljövőben, sőt ha a járványhelyzet engedi, a későbbiekben csapatépítő összetartásokat is szervezünk, ahol már az idén először kiírt Magyar Kupa programjára épülne a közös munka.” 

Az edzés előtt a Honvéd vízitelepéről induló fiatalokat az akadémia névadója, Gyulay Zsolt is meglátogatta. A korábbi kétszeres olimpiai bajnok kajakos szerint, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által életre hívott akadémiai rendszer mindenkinek óriási segítséget jelent.

Szomszédtalálkozó a Gyulay Zsolt Akadémia szervezésében

„Nagyszerű érzés, és nagy öröm látni a gyerekek fejlődését.

 Szerintem a kluboknak nagy segítség a regionális akadémiai rendszer, hiszen ez értük jött létre.

 Gyakorlatilag a teljes utánpótlásképzést lefedi, és a fiatalok fejlődése mellett fontos, hogy így egy egységes képzési rendszer jött létre, ami az edzők számára is előremutató lehet.” – mondta Gyulay Zsolt.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók