Szolnokon már tétre mennek a női kajakosok és az ifjúsági korosztály

Szeged után most Szolnokra összpontosul a figyelem, a hétvégén rendezik ugyanis az I. Felnőtt Női Kajak és Ifjúsági Válogatót. A május eleji szegedi tájékoztató után a női kajakosoknak, valamint a teljes ifjúsági korosztálynak is az itt mutatott teljesítmény már a nyári világversenyek szempontjából is fontos lesz.

A május 5-7. közötti szegedi I. Felnőtt, U23 Válogató és Ifjúsági Tájékoztató Verseny és a múlt héten lezajlott ICF Gyorsasági és Para Kajak-Kenu Világkupa elsősorban egy erőfelmérő volt a női kajak szakág számára. A hétvégi szolnoki verseny viszont már válogatónak fog minősülni a nyári nemzetközi versenyekre. Szombaton és vasárnap három felnőtt női kajakos, valamint 16 ifjúsági kajakos és kenus számban rendeznek futamokat a Holt-Tiszán.

Természetesen két olimpiai szám a női K-1 500, illetve a K-2 500 méter kapja a legnagyobb figyelmet, amelyekben egészen biztos, hogy izgalmas küzdelmekre számíthatunk, hiszen két olimpiai bajnok, illetve számos világ- és Európa-bajnok versenyző is rajthoz áll.

A szegedi tájékoztatón K-1 500 méteren Gazsó Alida Dóra győzött, mögötte a tavalyi világ- és Európa-bajnoki induló Rendessy Eszter lett a második, míg a visszatérő kétszeres olimpiai bajnok Csipes Tamara a harmadik. Mindhárman esélyesek most hétvégén is a győzelemre, azonban nem szabad megfeledkezni a szintén olimpiai bajnok Hadvina Dóráról, Lucz Annáról, Fojt Sáráról, valamint Pupp Noémiről sem. A szombat délelőtti elő-és középfutamokat követően, 17 órakor lesz a döntő, amelyet YouTube csatornánkon élőben közvetítünk. 

Szolnokon már tétre mennek a női kajakosok és az ifjúsági korosztály
Csipes Tamara

K-2 500 méteren két előfutamot indítanak vasárnap délelőtt. Szegeden Hadvina Dóra és Rendessy Eszter párosa magabiztos győzelmet aratott, a Nemes Réka, Bakó Olga duó előtt. A győztes egységnek új, igencsak komoly kihívói is lesznek Szolnokon, hiszen Gazsó Dorka Csipes Tamarával, Fojt Sára pedig Pupp Noémivel ül össze, de rajthoz áll a Kiss Blanka, Lucz Anna egység is. A finálét vasárnap 15 órától rendezik, amelyet szintén élőben mutatunk.

Szolnokon már tétre mennek a női kajakosok és az ifjúsági korosztály
Hadvina Dóra, Rendessy Eszter

A harmadik női kajakos szám a K-1 200 méter lesz, itt a tájékoztatón versenyen Kiskó Réka, Sólyom Dóra és Szellák Szabina volt az első három helyezett sorrendje. Mindhárman készülnek a mostani megmérettetésre is, ám ezúttal már ott lesz a mezőnyben a szám világbajnoki ezüst- és bronzérmese Lucz Anna, valamint Rendessy Eszter és Kiss Blanka is. 

Szolnokon már tétre mennek a női kajakosok és az ifjúsági korosztály
Lucz Anna

A női kajak szakág mellett a komplett ifjúsági korosztály is az idei első válogatóversenyére készül a hétvégén. Összesen 16 számot rendeznek a Holt-Tiszán, ez a verseny, illetve a júniusi második válogató dönt majd az auronzói világbajnokságon és a montemori Európa-bajnokságon induló csapatról. Az ifjúsági döntőket szintén közvetíteni fogjuk YouTube csatornánkon. Az egész hétvége versenyműsora elérhető itt.

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók