Mégse

Szinte csak a magyar győzelem született Pozsonyban szombaton is

Továbbra is lenyűgöző a magyar fiatalok fölénye a pozsonyi Olimpiai Reménységek Versenyén. A szombati 500 méteres döntők során 14 arany-, 9 ezüst- és 4 bronzérmet gyűjtöttek versenyzőink, így 23 arannyal, összességében 46 éremmel toronymagasan vezeti az éremtáblázatot csapatunk. Beszédes adat, hogy a második helyen álló csehek mindössze három aranyérmet szereztek eddig.

Hír

A szegedi ifjúsági és U23-as világbajnokság akadémiai betétszáma után cikket közölt a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) arról miben is rejlik a magyar kajak-kenu sport ereje. Az ország különböző pontjairól érkező kölyök korosztályú versenyzők impozáns bemutatót tartottak versengésükkel, illusztrálva azt mennyire széles és erős az a bázis, amelyből felnőtt világklasszisaink cseperednek fel. 

A csütörtökön kezdődött pozsonyi Olimpiai Reménységek Versenye hasonlóan szimbolizálja a hazai műhelyek, utánpótlás edzők minőségi munkáját, hiszen válogatottunk – a szokásokhoz híven – olyan erődemonstrációt tart eredményeivel, ami egyedülálló a világon. 

Szinte csak a magyar himnusz szólt Pozsonyban szombaton is

A szombati 500 méteres döntők során 14 aranyat nyertek versenyzőink. Egyesben Tamás Gergő (K-1, 17), Debreczeni Lora Scarlett (K-1, 17), Kiszely Petra Diána (C-1, 17), Szegi Zsombor (C-1, 16), Sárkány Réka (C-1, 16), Gazdag Marcell (K-1, 15), Gyányi Milán (C-1, 15), Horváth Kata (K-1, 15) és Paragi Petra Laura (C-1, 15) is diadalmaskodni tudott. A párosok mezőnyében Mészáros Milán, Mitropoulos Iliász (C-2, 17), a Szabó Levente, Varga Bence páros (K-2, 15-16), a Holló Hanna Havadi, Mészáros Anna kettős (K-2, 15-16), valamint a Matkovics Vanda Zita, Paragi Petra Laura duó (C-2, 15-16) is a legjobbnak bizonyult és a négyesek csatározásában is begyűjtött egy elsőséget a Borbély László, Herda Richárd Viktor, Szűcs Milán Ádám, Tamás Gergő kajaknégyes. 

Szinte csak a magyar himnusz szólt Pozsonyban szombaton is

„Elsöprőnek mondható a csapat mai eredménye, a tegnapi ezer méterek után nagyon sokan tudtak ötszáz méteren is diadalmaskodni. Gazdag Marcell, Debreczeni Lora és Sárkány Réka ismét imponáló győzelmet aratott, és minden dicséretet megérdemel Szegi Zsombor is az elsőségért. A párosoknál fölényesen nyert a Matkovics Vanda, Paragi Petra kenukettes és a Holló Hanna, Mészáros Anna kajakkpáros is. És hogy a Mészáros családban teljes legyen az öröm, Milán is felállhatott a dobogó legfelső fokára Mitropoulos Iliásszal a párosban. A párosoknál Varga Bence és Szabó Levente között tökéletes az összhang, jó nézni őket versenyezni. A négyesek versenyében fiú kajakosaink elhozták az aranyat, a kenusoknak összejött egy szép bronzérem, aminek nagyon örültek, míg a lányok talán elfáradtak az egyes és páros csatáktól, nekik ezúttal nem sikerült a dobogóra állni” – értékelt Dónusz Éva csapatvezető. 

Szinte csak a magyar himnusz szólt Pozsonyban szombaton is

EREDMÉNYEK

17 évesek

Fiúk

K-1: 1. Tamás Gergő, …7. Szűcs Milán Ádám

K-2: 7. Borbély László, Herda Richárd Viktor. B-döntő: 8. Gombás Balázs, Kiss Dávid Milán

C-1: 5. Nagy Zakariás, …7. Mészáros Milán

C-2: 1. Mészáros Milán, Mitropoulos Iliász, …7. Perecsényi Ákos, Ignácz Richárd Valton

Lányok

K-1: 1. Debreczeni Lora Scarlett, …7. Hölgye Dorina

K-2: 2. Szulovszky Csenge, Szulovszky Petra

C-1: 1. Kiszely Petra Diána, …3. Fehér Anna

C-2: 2. Berényi Zoé, Rusznák Hanna

 

16 évesek

Fiúk

K-1: 2. Kaed Ádám Said, …6. Hízó Zsadány Árpád

C-1: 1. Szegi Zsombor, 2. Mitropolus Iliász

Lányok

K-1: 2. Gombás Alíz. B-döntő: 2. Rappai Bonita Senon

C-1: 1. Sárkány Réka, …3. Varga Nelli Mónika

Szinte csak a magyar himnusz szólt Pozsonyban szombaton is

 

 

15 évesek

Fiúk

K-1: 1. Gazdag Marcell, 2. Konyecsni Milán

C-1: 1. Gyányi Milán , …7. Poszpischil Lőrinc László

Lányok

K-1: 1. Horváth Kata, 2. Bauer Zita

C-1: 1. Paragi Petra Laura, 2. Matkovics Vanda Zita 

 

15-16 évesek

Fiúk

K-2: 1. Szabó Levente, Varga Bence, …3. Kaed Ádám Said, Takács Svetlai Benedek Álmos

C-2: 6. Kirchner Kristóf, Méri Botond. B-döntők: 2. Gyányi Milán, Kiss Martin Vajk

Lányok

K-2: 1. Holló Hanna Havadi, Mészáros Anna, 2. Horváth Kata, Pető Hanna 

C-2: 1. Matkovics Vanda Zita, Paragi Petra Laura, …4. Bernáth Eszter Anna, Sárkány Réka

Szinte csak a magyar himnusz szólt Pozsonyban szombaton is

 

 

15-17 évesek

Fiúk

K-4: 1. HUN (Borbély László, Herda Richárd Viktor, Szűcs Milán Ádám, Tamás Gergő), …3. HUN

(Jancsó Levente, Konyecsni Milán, Mircse Zoltán Iván, Szabó Vilmos)

Szinte csak a magyar himnusz szólt Pozsonyban szombaton is

 

C-4: 3. HUN (Czakó Bálint, Perecsényi Ákos, Szimilkó Kolos, Tósa Máté), …6. HUN (Kirchner Kristóf, Méri Botond, Nagy Roland László, Poszpischil Lőrinc László)

 

Lányok

K-4: 5. Holló Hanna Havadi, Jeszkel Panna, Mányai Zsófia, Mészáros Anna, 6. Debreczeni Lora Scarlett, Hölgye Dorina, Rappai Bonita Senon, Pető Hanna