Sokat kell lapátolnia, hogy eljusson Párizsba

A kétszeres olimpiai, kilencszeres világbajnok kajakos Csipes Tamara szeptember elején kezdte el az alapozást következő szezonra. A Honvéd 33 éves kajakosának a Magyar Hírlapnak nyilatkozott, az a célja, hogy 2024-ben, a harmadik olimpiáján tovább gyarapítsa gazdag éremgyűjteményét.

Milyen volt a nyara versenyek nélkül?

Jó! Hosszú évek után végre el tudtam menni kislányommal, Oliviával nyaralni. Többet voltam a családommal, barátaimmal. Húszévi versenyzés után kellett ez a szünet, hogy feltöltődjek, erőt gyűjtsek a következő évek kihívásaira.

Rá sem nézett a kajakjára?

Csak nem képzeli, hogy teljesen leálltam? Ez nagy ostobaság lett volna, hiszen a testemet, az izmaimat karban kellett tartani. Ezért hetente háromszor kajakoztam.

Sokat kell lapátolnia, hogy eljusson Párizsba

A kajaknégyesben társa, Kozák Danuta is kihagyta az elmúlt szezont, majd bejelentette, hogy gyermeket vár.

Engem ez nem lepett meg, mert már a tokiói olimpia után mondta, hogy szeretnének Zora lányának kistestvért.

Az idei világbajnokságon a fiatalabb versenyzőink indulhattak. Milyen konkurenciára számít a jövő évi válogató versenyeken?

Soha sem becsülöm le az ellenfeleimet. Különben sem lehet most látni, hogy a lányok mennyit fejlődnek egy év alatt. Én magara figyelek, arra, hogy jövőre olyan formában legyek, mint 2019-ben, s indulhassak az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A fő cél a párizsi olimpia, hiszen emiatt nem vonultam vissza a tokiói siker után.

Sokat kell lapátolnia, hogy eljusson Párizsba

Tavaly az olimpián hattized másodperccel kapott ki ötszáz egyesben az új-zélandi Lisa Carringtontól, aki az idei vb-n is megvédte a koronáját.

Lisa évek óta ott van a nemzetközi élvonalban, az idén könnyebb dolga volt, hiszen Danutával pihentünk. Jó lenne Párizsban is csatázni vele az éremért.

Mikor kezdte el a felkészülést, s miben változtattak apukájával, aki az edzője is?

Szeptember elején kezdtem el az alapozást. Az elmúlt hetekben kihasználtuk az indián nyárt, sokat edzettünk a Dunán. Jelentős változtatást nem tervezünk, mert ami egyszer már bevált, azt miért cserélnék másra. És a célom is a régi, a világbajnoki, majd az olimpiai dobogó.

Sokat kell lapátolnia, hogy eljusson Párizsba

forrás: Magyar Hírlap

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók