Mégse

Poznanban, az ORV-vel zárul az utánpótlás nemzetközi szezon

Szeptember 7-10. között a lengyelországi Poznanban rendezik meg az Olimpiai Reménységek Versenyét (ORV), ahová a magyar kajak-kenu utánpótlás 69 versenyzővel indult útnak szerda reggel. A regattán az U15, U16 és U17-es korosztályok számára rendeznek 200, 500 és 1000 méteres versenyeket egyéni és csapathajókban egyaránt.

Hír

Az Olimpiai Reménységek Versenye hagyományosan az utánpótlás korosztály utolsó nagy nemzetközi megmérettetése a szezonban, ahová a júliusi Serdülő, Ifjúsági és U23-as Magyar Bajnokságon vívták ki az indulási jogot a fiatalok.

Az itthoni válogatási elvek alapján csak azok az U15-U17 korú versenyzők mehetnek az ORV-re, akik az idei szezonban nem vettek részt sem az auronzói világbajnokságon, sem pedig a montemori Európa-bajnokságon. Ennek köszönhetően sokkal több fiatal szerez nemzetközi tapasztalatot is sportpályafutása korai szakaszában.

Poznanban, az ORV-vel zárul az utánpótlás nemzetközi szezon

A 69 fős magyar csapat szeptember hatodikán, szerda reggel indult el Lengyelországba, ahol csütörtökön az előfutamokkal veszi kezdetét az esemény. Kenuban Gyányi Milán, Kis-Batka Iringó és Szente Johanna is öt számban állnak majd rajthoz Poznanban. A lány és fiú kajakosoknál egyaránt hét-hét versenyző fog négyszer is harcba szállni az érmekért.

A helyszín nem más, mint a Poznanban található 70 hektáros Máltai-tó, amely 1952-ben alakult ki a Cybina folyó duzzasztásának eredményeként. Mára világszerte ismert vízisportközpont lett, az egyik legszebb regattapályával. A környező területeken igen komoly infrastruktúrát építettek ki, beleértve az egész évben nyitva tartó sípályát, a téli szezonban aktív jégpályát, a nyári szánkópályát és a kerékpárutakat.

Poznanban, az ORV-vel zárul az utánpótlás nemzetközi szezon

A 2022-es Olimpiai Reménységek Versenyén is kiváló teljesítményt nyújtottak a fiatalok, hiszen 64 éremmel - 29 arany, 26 ezüst és 9 bronz elosztásban - éremtáblázat élén végzett a magyar küldöttség.

Az ORV rajtlistái és eredményei itt érhetőek el, a futamokat pedig élőben lehet követni a Lengyel Kajak-Kenu Szövetség YouTube csatornáján.