Mégse

Nőtt a vízi szabadidősport népszerűsége

A szabadidősport és a hazai víziturizmus piaci helyzetéről tartott műhelybeszélgetést a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ). Emellett átadták a Hazai Vizeken eseménysorozat legjobbjainak járó díjakat is. Schmidt Gábor az MKKSZ elnöke bejelentette, 2010 után jövőre ismét megrendezik a Bécs-Pozsony-Budapest maratont!

Hír

Az MKKSZ számára 2021. a versenysport mellett, a szabadidősport éve is volt. A júliusi Balaton-átevezésen több, mint 4000-en vettek részt, akik között nagy többségben voltak a versenymúlttal nem rendelkező hobbilapátolók. A Tisza-tó átevezésen közel majdnem ezren álltak rajthoz, csakúgy, mint az idén elinduló Hazai Vizeken programsorozat nyolc regionális állomásán, úgynevezett beevezésein.

Hétfő délelőtt a Stopper rendezvényhajón Schmidt Gábor bejelentette, hogy az eddigi szabadidős események mellett, több, mint egy évtized után jövőre újra megrendezik a Bécs-Pozsony-Budapest maraton leevezést. Ez egy ötnapos, több, mint 300 kilométeres túraevezés lesz szeptember 13-18. között. 

Nőtt a vízi szabadidősport népszerűsége

Az MKKSZ elnöke ezután egy kerekasztal beszélgetésen Baráth Gergely, az Aktív-és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ ügyvezető igazgató és Berényi Péter, az MKKSZ szervezési és marketing igazgató társaságában folytatott hasznos eszmecserét az sportág szabadidősportban betöltött szerepéről. Szóba került a Hazai Vizeken sorozat is, amely már első évében sikeres volt. A beszélgetésbe a nézőközönség is becsatlakozhatott.

Nőtt a vízi szabadidősport népszerűsége

A víziturizmus mindennapjairól, annak piaci helyzetéről, a vízitúrázók szokásairól és igényeiről és legnépszerűbb szolgáltatásokról osztotta meg egymással és tapasztalatait, Kovács Attila, az Aktív-és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ turisztikai szakértője, Dallos Sándor, a Vidám Delfin Kft. és Utazási Iroda ügyvezetője és Fűzfa Zoltán, a Pisztráng Kör Egyesület elnöke. Kiderült, hogy minden korábbinál többen választják az utóbbi években hazai víziturisztikai célpontokat, hiszen a pandémia miatt népszerűbbek az itthoni lehetőségek, mint a külföldiek. 

Nőtt a vízi szabadidősport népszerűsége

Az eseményen megtartották a Hazai Vizeken szezon végi díjátadóját is, amelyen az egyes kategóriák összetett győztesei mellett különdíjakat is kiosztottak. 

Férfi SUP:

 1. Szabó Gábor
 2. Dóri Balázs
 3. Pihelevics Csaba

Női SUP:

 1. Kövér Nóra, Zsótér Mariann
 2. Oláh Marianna Rita
 3. Marschall Éva

Férfi kajak egyes:

 1. Viski Gábor Albert
 2. Kész-Lőrincz Ferenc
 3. Kovács Barnabás

Női kajak egyes:

 1. Kovács-Varga Krisztina
 2. Szabó Krisztina
 3. Baranyai Andrea

Kajak vegyes csapat:

 1. Bordács Imre, Glaser Anita, Szabados Gábor
 2. Törteli Ferenc, Vincze Kornél Zoltán
 3. Kolb Tamás, Maléth Julianna

Férfi kenu egyes:

 1. Tóth János,
 2. Pataki András
 3. Martinkó György

Női kenu egyes:

 1. Kis Gabriella
 2. Dr. Szigeti Ágnes

Kenu vegyes:

 1. Dombai Mihály, Kövesdi Oszkár
 2. Markella Krisztián, Monori Attila, Öreglaki Gábor, Ring József, Szitó Szabolcs, Vajda Béla
 3. Horváth Antal, Papp Péter, Zsiray Gergely

Különdíjak

Legjobb szervező: Szigetszentmiklósi Vízisport Egyesület

Lapátgyűjtő program:

 1. Tóth János, Seper Árpád
 2. Viski Gábor Albert
 3. Víg Géza, Bordács Imre, Kázmér Viktor, Pataki András
Nőtt a vízi szabadidősport népszerűsége