Nagy sikerrel zárult az első kihívás

Szinte a teljes magyar U8-U14-es utánpótlást megmozgatta az április elején meghirdetett Facebook-kihívás. A játék négy hete alatt 63 egyesület 1157 U8-U14-es korosztályú versenyzője vett részt, akik közül ötvenen értékes nyereményekkel gazdagodtak, de hétfői sorsoláson a résztvevő kluboknak is volt izgulnivalója.

A kihívás résztvevői négy héten át minden hétfőn új feladatot kaptak, amelyet egy-egy ismert válogatott sportoló mutatott be. A gyakorlatok elvégzéséről a gyereknek rövid videókat kellett feltölteni a kihívás zárt közösségi felületére.

Négy hét alatt összesen 1939 videót töltöttek fel gyerekek, illetve kisebbek esetén a szülők. A hétfői sorsolásban az a 379 versenyző vehetett részt, akik egy hónap alatt korcsoportjuk mind a négy feladatát végrehajtották.

“Meglepett, hogy ilyen nagy számban neveztek a gyerekek, és ennyien teljesítették a kihívást – mondta a sorsolás alatt az olimpiai bajnok Dónusz Éva. – Jó látni, hogy ennyi aktív és lelkes fiatal versenyzője van a kajak-kenunak,

van jövője a mi sportágunknak, ha ezekre a gyerekekre nézek.”

A sorsoláson Dónusz Éva mellett a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella is részt vett. Ketten összesen 50 nevet húztak ki az urnából, minden nyertes #kajakkenukihívás feliratú pólóval, valamint egy “Ahogy tőlünk telt” című kajak-kenu történeti könyvvel lett gazdagabb. 

A klubok közül vadonatúj Hódy eszkimókajakot nyert egy éves használatra a Tiszaújváros, az Atomerőmű SE, a Lágymányosi Spari, a Hajdúnánás, és a Best of Kajak-Kenu Egyesület, az MK-1-es versenyhajót az Esztergomi KKSE, az MC-1-et pedig a Pro Rekreatione VVSI kapta meg örökbe. A sporteszközöket a Hódy Sport ajánlotta fel.

A #kajakkenukihívás a következő két hétben egy kvízjátékkal folytatódik. Az első tíz kérdést május 6-án szerdán reggel töltjük fel a Facebook-csoportba. A teszt összesen 60 kérdésből áll majd, május 18-án a következő sorsoláson azok vehetnek részt, akik legalább 45 kérdésre helyes választ küldenek be. A nyeremény a kvízjáték végén is 50 darab póló, és 50 darab könyv lesz. 

A május 4.-i sorsolás nyertesei.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók