Nagy siker a Vízitúra Kupa Dunakeszin

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) már harmadszor rendezett Dunakeszin Vízitúra Kupa fordulót szombaton. A szokásos szabadidősport rendezvény ezúttal utánpótlásversennyel egészült ki.

"Lehetőséget akartunk biztosítani a Dunakanyar településein működő sportegyesületek fiataljainak is" - nyilatkozta a dunakanyarregio.hu-nak Bauer Márton, a verseny szervezője, Dunakeszi kedvelt sárkányhajó egyesületének vezetője, aki a város alpolgármesterével, Sipos Dáviddal a díjátadáson is részt vett.

Nagy siker a Vízitúra Kupa Dunakeszin

Az egykor világbajnok kajakos elmondta, hogy a versenyen összesen 170 fő szállt hajóba 33 kategóriában, a gyerekektől kezdve egészen 99 éves korig bárki indulhatott a nők és a férfiak mezőnyében. A versenyzők Dunakeszi egykori kedvelt strandjáról rajtoltak. Az országos vízitúra kupán az utánpótláskorúak mezőnyében a Dunakanyarból hat egyesület - köztük a Dunakeszi, és a szomszédos Göd versenyzői - a fővárosból az MTK, a BKV, valamint a Vasas sportolói vettek részt a szombati eseményen. 

Nagy siker a Vízitúra Kupa Dunakeszin

A látványos és izgalmas eseményt a beszámolók szerint színesítette a négy sárkányhajó csapat időmérő futama, valamint SUP-verseny is. Ez utóbbiban a nők és a férfiak felfújható, és merev deszkával is versenyeztek. 

Nagy siker a Vízitúra Kupa Dunakeszin

A különböző versenytávok - a 2 km-es ügyességi pálya, a 4-6-8 kilométeres, valamint főleg a 22 kilométeres táv - a nagy melegben jócskán kivették az erőt a legjobb sportemberekből is. 

Nagy siker a Vízitúra Kupa Dunakeszin

"A legelszántabbak megkerülték a Lupa-szigetet, és Budakalásznál fordultak vissza - tette hozzá Bauer Márton. - Öt motorcsónakkal biztosítottuk a teljes szakaszt, vigyáztunk a versenyzőkre. Egyébként a COVID-intézkedések kedveznek a szabadtéri rendezvényeknek, ilyen körülmények között jóval könnyebb betartani a szabályokat. Délelőtt a fiatalok számára rendeztünk versenyt, délután pedig megtartottuk a szokásos Vízitúra Kupa fordulót, hogy az idősek és a gyerekek ne egy időben tartózkodjanak a parton."

forrás: dunakanyarregio.hu

 

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók