Mégse

Minden szakágban érmeket remélnek

A magyar csapat nagy része már megérkezett Pitestibe, a csütörtökön kezdődő maraton világbajnokság helyszínére. Kadler Viktor vezetőedző elmondta, látva az idei eredményeket és a versenyzők jelenlegi formáját, bizakodók lehetünk az előttünk álló hétvégén. A szakember hozzátette, a kisbuszokkal való kiutazás során minden rendben volt, ám a román szervezők még nem teljesen állnak a helyzet magaslatán.

Hír

„Már csak azokat várjuk, akik vasárnap versenyeznek, ők csütörtökön jönnek. – kezdte Kadler Viktor maraton vezetőedző, aki a csapat egy részével kedd este érkezett meg a román helyszínre. - A pályától nagyjából 20-25 percre van a szállásunk. A szervezés még hagy némi kívánnivalót maga után, mindössze egy hatalmas öltözősátor van és benne néhány sörpad. Zuhanyozni még nem tudunk, a tájékoztató táblákat is csak most rakják fel, és folyamatosan hozzák a dísznövényeket. Ha kész lesznek, akkor az az utolsó pillanatban lesz.”  

„Minden szakágban szeretnénk érmet”

A versenyzők szerda délelőtt próbálták ki először a pályát. Kadler Viktor elmondta, a korábbi nemzetközi versenyekről már ismert síkvízi pályán rendezik a futamokat, benne egy szokatlanul hosszú, 200 méteres futószakasszal. Az időjárás jelenleg esős, a hőmérséklet nagyjából 15 Celsius fok. Nyáron, a moszkvai Európa-bajnokságon 19 érmet szereztek a magyarok, a vezetőedző szerint ez és a hazai versenyeken mutatott forma jó előjel lehet a világbajnokságra.

„Minden szakágban szeretnénk érmet”

„Női és férfi kenuban, illetve női kajakban is komoly esélyeink vannak. Férfi kajakban nagyon erősek az ellenfelek, itt még az éremszerzés is nehéz lesz, de egyértelműen ez a célunk. A srácok jó formában vannak, és kíváncsian várom, hogy az új párosok a férfi mezőnyben mire lesznek képesek. Összességében kimondhatom, 

minden szakágban szeretnék érmet szerezni.” 

– tekintett előre Kadler Viktor.

„Minden szakágban szeretnénk érmet”

A világbajnokság egyben kvótaszerző verseny is lesz a jövő évi Világjátékokra, amelyet az Egyesült Államokban, az alabamai Birminghamben rendeznek majd. 

"Húsz kvótát osztanak egyesben, 16-ot a klasszikus távon, hármat a rövid körösön és egy a rendező országé. Kicsit bonyolult a kvalifikációs rendszer, jelen állás szerint egy számban nemzetenként egy versenyzőt indíthatunk a Világjátékokon. Fontos az is, hogy - a gyorsasági szakághoz hasonlóan - 

az ország és nem a versenyző szerzi a kvótát.”

 – mondta Kadler Viktor.

A 2021-es maraton világbajnokság Pitestiben csütörtök reggel, a női kajak egyesek junior döntőjével indul. A futamokat élőben a Planet Canoe YouTube-csatornáján lehet nézni, az eredményeket pedig itt lehet követni. A versenyről minden nap részletes beszámolókkal és friss fotókkal jövünk.