Magabiztosan kezdték és élvezik az ORV-t a fiatalok

Hatalmas mezőny, sűrű és hosszú program – ez Pozsonyban az Olimpiai Reménységek Versenye, amelyen a magyar versenyzők remekül abszolválták az első napot.

A magyar versenyzők többségén nem fogott ki a gigantikus mezőny az idei Olimpiai Reménységek Versenyén, fiataljaink futamaikban első-második helyezésekkel abszolválták a nyitó napot, magabiztosan léptek tovább a folytatásra. 

126 futamot rendeztek csütörtökön, volt olyan kajakosunk, példának okáért a honvédos Debreczeni Lora Scarlett, aki három számban is rajthoz állt ezen a napon.

„Sajnos Horváth Maja lebetegedett, így egy kicsit át kellett rendezni a nevezéseinket, Lora példának okáért nem a saját korosztályában versenyzett, de így is kimagaslóan teljesített – mondta Dónusz Éva csapatvezető, aki a sűrű programból még egy egységet kiemelt, a 2007-es születésű versenyzőkből álló fiú kajak négyesünket, Konyecsni Milánt, Jancsó Leventét, Mircse Zoltán Ivánt és Szabó Vilmost, akik a mezőny legkisebbjei, mégis nagyon magabiztosan szerepeltek futamukban, igazi meglepetésemberek lehetnek. 

Magabiztosan kezdték és élvezik az ORV-t a fiatalok

„Az első napról annyit mondanék el, hogy

versenyzőink jó hangulatban vannak, élvezik a versenyt és komolyan veszik az előttük álló erőpróbákat. 

Ennek a versenynek az a jelentősége, hogy minél több gyerek kaphasson megmérettetési lehetőséget a nemzetközi mezőnyben, felmérhesse tudását, hol is tart világviszonylatban a korosztályában” – folytatta Dónusz Éva, aki elégedett volt a csapat első napi teljesítményével. 

Magabiztosan kezdték és élvezik az ORV-t a fiatalok

Folytatás pénteken 8.30-tól. A péntek délutáni programban már érmeket is osztanak, hiszen az 1000 méteres döntőket rendezik meg.  

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók