Közel 150-en eveztük be a Mosoni-Dunát

Szombaton elrajtolt a 2022-es Hazai Vizeken programsorozat. A Mosoni-Duna Beevezésen négy táv közül választhattak az indulók, akár 75 kilométert is lehetett teljesíteni. A jó hangulatú, családias eseményen ott volt többek között Adolf Balázs, Hegedűs Róbert, valamint Görbicz Anita is.

A szervezők négy helyszínről indították a délelőtti rajtokat. A leghosszabb, vagyis a 75 kilométeres táv Mosonmagyaróvárról indult (csakúgy, mint az ezzel egy időben megrendezett Mosoni-Duna 75 River Downhill, amely az idei Marathon Challenge sorozat második állomása). A 45 kilométerre vállalkozók Kimléről rajtoltak, a 16 kilométert teljesítők Dunaszegről, a 8 kilométeres rövidtávot választók pedig Győrzámolyról. A cél minden induló számára a győri Aranypart Szabadstrand volt.

Közel 150-en eveztük be a Mosoni-Dunát

„Közel 150-en rajtoltak el, és teljesítették az egyik távot a Mosoni-Dunán. – mondta Rasztotzky Anna, a beevezés egyik szervezője. – Az égiek is kegyesek voltak, igaz az eredményhirdetésekre azért eleredt az eső. Családias, jó hangulatú napot zártunk, a víz is jó volt. Zömében kajakosok neveztek, de voltak kenusok, illetve a rövidtávon SUP-osok is indultak.”

Közel 150-en eveztük be a Mosoni-Dunát

Minden célba érkező kapott emlékérmet, az egyes kategóriák legjobb három helyezettjei pedig arany, ezüst, vagy bronz medállal a nyakukban térhettek haza. A parton lehetőség volt fotózkodni az Insta-falnál, valamint a Hazai Vizeken szerencsekerekét is bárki megpörgethette. 

Közel 150-en eveztük be a Mosoni-Dunát

A beevezésen részt vett többek között a háromszoros világbajnok kenus, Adolf Balázs, a sportág örökös bajnoka, Hegedűs Róbert, valamint a Dunaszegről elrajtolókat nem más indította el, mint a világbajnoki ezüstérmes, ötszörös Bajnokok Ligája-győztes korábbi világklasszis kézilabdázó, Görbicz Anita.

Közel 150-en eveztük be a Mosoni-Dunát

A Hazai Vizeken sorozat jövő szombaton a Nagy-Duna Beevezéssel folytatódik Dunakeszin, amelyre csütörtök 20 óráig lehet még nevezni.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók