Mégse

Kozák Danuta egyesben és párosban is finalista

Hat magyar egységből négy már az előfutam után döntőbe jutott csütörtök délután a poznani gyorsasági Európa-bajnokságon. Kozák Danuta egyesben és párosban Bodonyi Dórával is remekelt. Kopasz Bálint 500 méteren is bizakodóan várhatja a folytatást, sőt kenuban is van már biztos finalista párosunk.

Hír

A délutáni program a női egyesek 500 méteres előfutamaival indult, benne Kozák Danutával. Az ötszörös olimpiai bajnok a második futam ötös pályájáról indulva, 1:58.776-os idővel győzött. Ezzel fehérorosz Volha Khudzenkával és a dán Emma Jorgensennel egyetemben már a vasárnapi döntőre készülhet.

Danuta másfél órával később Bodonyi Dórával párosban is rajthoz állt. Érdekesség, hogy a szegedi világkupa legjobb öt egysége közül négy az Eb mezőnyben is ott van, ennek ellenére a hazai válogatót megnyerő magyar páros legjobb idővel, 1:44.395-el jutott a szám szombati fináléjába.

Kozák Danuta egyesben és párosban is finalist

 

Kopasz Bálint délután is ott folytatta, ahol délelőtt abbahagyta. 500 méter egyesben is messze a legjobb idővel, 1:42.860-al döntős. Ebben a számban pénteken 15 óra 2 perckor rendezik a finálét.

Kozák Danuta egyesben és párosban is finalist

 

Férfi kenu egyes 500 méteren Kiss Balázs ötödik lett, így pénteken – csakúgy, mint 1000 méteren - a középfutamban folytatja. C-2 500 méteren a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám-páros második legjobb idővel A-döntős.

Zárásként férfi kajak páros 500-on a Noé Bálint, Kulifai Tamás-egység negyedik lett az előfutamban, így ők holnap délután a középfutamban is érdekeltek lesznek.

Kozák Danuta egyesben és párosban is finalist