Kocsis Csillag bronzérmes a SUP világbajnokságon

Csütörtökön a hosszútávú versenyszámokkal folytatódott az ICF SUP Világbajnokság a thaiföldi Pattayában. Kocsis Csillag az ifjúságiak korosztályában bravúros versenyzéssel világbajnoki bronzérmet nyert, ezzel megszerezte a magyar küldöttség első érmét.

A világbajnokság harmadik napján a hosszútávú versenyszámokat rendezték meg, ahol most is minden korosztályban volt magyar érdekeltség. A mindössze 16 éves Kocsis Csillag a csütörtöki sprintben elért hatodik helyét is felülmúlta, miután a 10 kilométeres, a hosszútáv döntőjében bronzérmet szerzett az ifjúságiak között.

„Csillag nagyon jól tartotta az elejétől kezdve a pozícióját. Szerintem jövőre ezt az érmet még fényesebbre tudja váltani, hatalmas potenciál van benne. A verseny előtti egy-két órában is profi volt a rákészülés. Holnap kezdődik a technikai selejtező, remélem ott is remekelni fog.” - értékelte a bravúros eredményt Tóth Dávid, a SUP szakág vezetőedzője.

Kocsis Csillag bronzérmes a SUP világbajnokságon

A fiúknál ugyanebben a korosztályban Szabó Zénónak szoríthattunk, aki végül nem fejezte be a futamot, ellenben a délutáni felfújható deszkás, nyílt versenyszámmal, ahol a szintén nagyszerű negyedik helyet szerezte meg.

„Hosszútávon nem kell messziről futniuk a versenyzőknek, így elég sűrű a mezőny az elején. Így történt, hogy egy másik versenyző rátette a deszkáját a Zénóéra, aki ennek következtében beborult és nem tudott elindulni a többiekkel. Utána a 25-30. hely környékén mozgott, de a második körben úgy döntött, hogy inkább a délutáni felfújható deszkás számra koncentrált, ahol nagyon jól szerepelt és sikerült negyedikként beérkeznie.”

Kocsis Csillag bronzérmes a SUP világbajnokságon

A női nyílt kategóriában Slekta Réka 18. helyen zárt, ebben a kategóriában 15 kilométer volt a versenytáv.

„Réka a 10-12. helyre várta magát előzetesen, nem sokkal maradt el tőle. Egyébként ez az első két körben teljesen reálisnak tűnt, azonban a verseny után azt mondta, hogy a harmadik körben teljesen elhagyta az ereje. Ami egyáltalán nem meglepő, hiszen nagyon magas a hőmérséklet és ehhez még kapcsolódik a szintén magas páratartalom is. A futam közben jelzett az órája is, hogy túlforrósodott. Sokan voltak, akik már az első körben kiszálltak, mert nem bírták elviselni a hőséget, ami különösen szokatlan az európai versenyzőknek.”

Kocsis Csillag bronzérmes a SUP világbajnokságon

A fiatalok mellett érdemes kiemelni a masters eredményeket is. Szabó Zénó szülei remekeltek a mai napon, hiszen édesapja, Szabó Gábor a merev deszkás Master 50+ kategória döntőjében hetedik, míg édesanyja, Varga Zsuzsanna a felfújható deszkások versenyében negyedik helyen végzett.

További eredmények:

Merev deszkás versenyszámok:

  • Férfi Master 50+: Dóri Balázs 21. hely
  • Férfi Master 50+: Pető Zsolt 30. hely
  • Férfi Master 40+: Szili Balázs 48. hely

Felfújható deszkás versenyszámok

  • Női nyílt: Uracs Annamária 24. hely
  • Férfi nyílt: Szili Balázs 26. hely

A thaiföldi világbajnokságon holnap megkezdődnek a technikai szám selejtezői, az utolsó döntőket pedig vasárnap rendezik Pattayában.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók