Klubot váltott Kozák Danuta

Nem hosszabbította meg a tavaly év végén lejáró szerződését Kozák Danuta és az Újpesti Torna Egylet (UTE). Az ötszörös olimpiai bajnok nyolc évet töltött a klubnál, nyert három olimpiai aranyérmet, valamint kilenc világbajnoki, és 12 Európa-bajnoki címet lila-fehérben. Pályafutását a Ferencvárosnál folytatja.

A KSI-ben nevelkedett versenyző 2012-ben, a londoni olimpián már a Honvéd színeiben robbant be a világ élvonalába, ahol 500 egyesben, és a női négyes tagjaként is aranyérmes lett.

Az UTE éppen nyolc évvel ezelőtt, 2013 januárjában jelentette be, hogy Kozák Danuta a klub kajak-kenu szakosztályánál folytatja pályafutását, ezek utána egy újabb páratlan sikerszéria vette kezdetét.

Danuta azóta kilenc világbajnoki, és 12 Európa-bajnoki címet szerzett, a 2016-os riói olimpián pedig mindhárom ötszáz méteres számban; egyesben, párosban és négyesben is bajnok lett.

Ráadásul ezt az elképesztő eredménysort Kozák Danuta úgy érte el, hogy 2017-ben - kislánya születése miatt - egyáltalán nem versenyzett, egy évvel később viszont három-három Európa-, és világbajnoki aranyéremmel tért vissza a legjobbak közé. 

“Danuta sportolói nagyságát mutatja, hogy tavaly egy komolyabb tavaszi sérülés után is esélyesként készült a tokiói olimpiára, amikor márciusban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) bejelentette, hogy egy évvel elhalasztja versenyt. - mondta Doma Gergő, az UTE kajak-kenu szakosztályvezetője. - Nagyon sajnálom, hogy Dana 2021-ben már nem a mi színeinkben lesz ott Tokióban, de így is 

rengeteget köszönhetünk neki.

Valószínűleg pályafutásának legeredményesebb időszakát töltötte lila-fehérben, nálunk lett valódi ikon, és profizmusával, küzdőszellemével új mércét állított fel a szakosztálynál, ezzel irányt mutatva az utánpótlásunknak. További sok sikert kívánok neki!”

Klubot váltott Kozák Danuta

A szakosztályvezető, valamint Őze István, az UTE klubizgatója csütörtökön délelőtt egy csokor virággal köszönte meg a versenyzőnek a sok éven át tartó eredményes együttműködést.

Legeredményesebb versenyzőnk pályafutását az FTC-nél folytatja. 

„Nyolc évet eltöltöttem az Újpestnél, de azt éreztem, hogy szükségem van valamilyen változásra. A hosszú pályafutás során 

kellenek az új impulzusok,

és ez volt a döntő érv. – kezdte Kozák Danuta. - Néhány hónap múlva elindulunk a melegvizes edzőtáborba, utána, amikor hazaértünk, akkor Szolnokon folytatódik a felkészülés. A cél az olimpia, reméljük idén megrendezik. Izgalmas év elé nézünk.”  - tette hozzá a bajnoknő a Ferencváros honlapján.  

Az FTC ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán elárulta, Kozákkal tavaly, az év utolsó heteiben ültek le tárgyalni a klubváltásról.

„Danuta jelezte, hogy úgy érzi, változásra van szüksége. Meghallgattuk egymást és végül egy többfordulós beszélgetés után sikerült közös nevezőre jutnunk, így megszületett a megállapodás" – árulta el az ügyvezető alelnök. Nyíri hozzátette, a világklasszis kajakos nagy segítségére lehet a klubnak abban, hogy felhívja a kisgyermeküknek sportágat kereső szülők figyelmét a Ferencváros kajak-kenu szakosztályára, ezáltal a toborzásban is fontos szerepet játszhat.

címlapfotó: fradi.hu

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók