Két-két arany- és bronzérem pénteken a maraton vb-n

Ifjúsági és U23-as döntőkkel folytatódott a maraton világbajnokság a dániai Vejen Koldingban. Csépe Panna az U23 kajak egyesben, míg a Ludányi Mátyás, Vonga Ádám alkotta duó az ifjúsági kenu párosban ünnepelhetett aranyérmet. Mellettük Hegedűs Karolina U23 C-1 11,1 kilométeren, a Reisz Janka, Kmetyó Klaudia alkotta páros pedig ifjúsági K-2 17,7 kilométeren állt fel a dobogó harmadik fokára.

A második versenynapot is sikeresen zárta a magyar csapat Dániában, két arany és két bronzérem volt a nap termése. A tegnapi rövidkörös döntők után, ma már a klasszikus maratoni távokra került sor, az ifjúságiaknál páros, az U23-asoknál egyes számokban álltak rajthoz a fiatalok.

Utóbbiaknál Csépe Panna remekelt, aki K-1 21 kilométeren végig az élmezőnyben haladt, majd a megfelelő időben magához ragadta a vezetést és nyerni tudott a 23 fős mezőnyben. Panna tavaly ugyanezen a távon második lett, most egy arannyal gazdagította éremgyűjteményét. Ugyanebben a számban Sinkó Panna is az első tízben tudott végezni, ő hatodikként csapott célba.

Két-két arany- és bronzérem pénteken a maraton vb-n

Női kenu egyesben 11,1 kilométer volt a teljesítendő táv az U23-asok számára, amelynek végén Hegedűs Karolina egy nagyszerű pályával a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Mögötte a csütörtökön még az ifiknél második Kis-Batka Imolának karnyújtásnyira volt az újabb dobogó, Karolina mögött a negyedik helyen rúgta be hajóját.

Két-két arany- és bronzérem pénteken a maraton vb-n

Szintén U23-ban, férfi K-1 24,3 kilométeren jött össze a legkomolyabb mezőny, összesen harminc versenyző állt rajthoz, köztük Péli Zalán és Varga Olivér. Péli végig a kilenc fős élbolyban haladt, végül a nyolcadik helyen csapott célba. Varga Olivér elsőéves U23-asként a tizennyolcadik helyen ért be.

Férfi kenuban Zsidai Máté állt rajthoz és lett negyedik a 17,7 kilométeres táv végén. 

Friss ifjúsági maraton Európa-bajnok párosunk, Reisz Janka és Kmetyó Klaudia egy a bródinál jóval erősebb mezőnyben is bizonyított, K-2 17,7 kilométeren a harmadik helyen csaptak célba a dél-afrikai és spanyol hajó mögött. Ugyanitt a Molnár Kinga, Józsa Hanna alkotta páros nem sokkal lemaradva az ötödik helyen zárt a fináléban.

Két-két arany- és bronzérem pénteken a maraton vb-n

Az ifjúsági kenupárosoknál közel volt a kettős dobogó, C-2 14,4 kilométeren. Ludányi Mátyás és Vonga Ádám világbajnok lett, bő egy perccel a teljes mezőny előtt rúgták be hajójukat. Másik egységünk, Nagy Levente és Méri Botond épphogy lecsúszott az éremről, ők negyedikként értek célba.

A második nap végén továbbra is vezetjük az összesített éremtáblát 5 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzéremmel. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók