Két indulónk lesz a kedden rajtoló szlalom világbajnokságon

Szeptember 19. és 24. között rendezik meg az ICF Felnőtt Szlalom Világbajnokságot a brit Lee Valleyban, amely egyben a fő kvalifikációs eseménye is a szakágnak. Magyarországot kajakban két versenyző képviseli, Török Luca és Seprenyi Sára már több, mint egy hete a helyszínen készül a megmérettetésre.

Kedden rajtol a szlalom világbajnokság, ahol a szakág kiválóságai indulási jogot szerezhetnek a párizsi olimpiai játékokra. Rácz Koppány sajnálatos sérülése miatt, a magyar küldöttség két főből áll majd.

„Sajnos Koppánynak ki kell hagynia a világbajnokságot, de egyébként jól áll a rehabilitációval, már megkezdte a vizes edzéseket is, ami bíztató az állapotát illetően. A lányokkal szemben nincs különösebb kvalifikációs elvárás, tapasztalatszerzés és gyakorlás szempontjából nagyon jó lehetőség ez nekik.” - mondta Kadler Viktor, a szlalom szakág vezetőedzője. 

Két indulónk lesz a kedden rajtoló szlalom világbajnokságon

Seprenyi Sára és Török Luca is egyaránt kajakban állnak majd rajthoz, Sára ráadásul a még viszonylag újnak számító versenyszámban, cross kajakban is elindul. A kvalifikációs rendszer értelmében az európai plusz kvalifikációs esemény már lezajlott az idei Európa Játékok keretein belül, így a hagyományos olimpiai számokban ez az egyetlen lehetőség a kvótaszerzésre.

„Sára próbálgatja a cross kajakot is, ebben a versenyszámban egyébként lesz még pótkvalifikációs esemény, úgyhogy akár ezzel jobban is lehet majd foglalkozni.”

A világbajnokság helyszíne nem más, mint a 2012-es olimpiának is helyszínt adó Lee Valley, amely maximálisan kiszolgálja a szlalom szakág igényeit. Legutóbb egyébként 2015-ben rendeztek itt kvalifikációs világbajnokságot, akkor a 2016-os riói olimpiai játékokra lehetett indulási jogot szerezni.

Az Egyesült Királyságban megrendezésre kerülő eseményt a Recast felületen élőben lehet majd követni.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók