Két érem szombat délelőtt

Egy ezüst- és egy bronzéremet szerzett a magyar csapat a racicei Világkupa szombati döntőiben. Férfi C-1 200 méteren Korisánszky Dávidnál csak a szám regnáló világbajnoka volt gyorsabb, míg női C-2 500 méter olimpiai számban az U23-as világbajnok Bragato Giada, Nagy Bianka-egység harmadik lett. Nádas Bence és Gazsó Dorka is begyűjtött egy-egy negyedik helyet, de Fejes Dániel és a fiatal férfi kajaknégyes is vízre szállt a délelőtt során.

A racicei Világkupa első A-döntőjében C-2 200 méteren Korisánszky Dávid a hetes pályáról rajtolt. Az MTK kenusa alig 40 perccel korábban még ötszázon B-döntőzött - és lett ott nyolcadik - de még így is remek versenyzéssel, végig az élbolyban haladva, a második helyen végzett a szám litván világbajnoka, Henrikas Zustautas mögött. Koris ezzel a magyar csapat első nemzetközi érmét szerezte a 2022-es szezonban.

Két érem szombat délelőtt

A folytatásra sem kellett sokat várni, igaz női C-2 500 méteren nem attól az egységtől jött az érem, amelytől előzetesen talán jobban vártuk. A Balla Virág, Takács Kincső-duó egy jó rajt után egyre visszább esett, végül kilencedik lett. Üde színfoltja volt viszont a mezőnynek a Bragato Giada, Nagy Bianka-páros, U23-as világbajnok egységünk ugyanis az egyes pályáról rajtolva, csodás versenyzéssel olimpiai számban szerzett bronzérmet, csak az olimpiai bajnok kínai, valamint a kubai hajó volt gyorsabb náluk.

Két érem szombat délelőtt

Férfi K-1 500 méteren kiválóan kezdett Nádas Bence, féltávnál még az élen haladt. A szegedi kajakos folytatásban is harcban volt a dobogós helyekért, de végül az utolsó métereken lecsúszott az éremről, negyedikként ért célba.

Két érem szombat délelőtt

A nőknél ugyanebben a számban erős mezőnyben kellett helytállnia Gazsó Dorkának, elég ha csak az ötszörös olimpiai bajnok Lisa Carrington nevét említjük. Kétszeres világbajnokunk azonban kiválóan teljesített, harcban volt az éremért is, de a negyedik hely miatt sincs oka a szégyenkezésre.

Két érem szombat délelőtt

Férfi kenu egyes ötszáz méteren Fejes Dániel hetedik lett. A Balogh Gergely, Szendy Márk, Szendy Maximilián, Kós Benedek alkotta fiatal férfi kajaknégyes a pénteki középfutamból a B-döntőbe kvalifikált, ahol az egység a kilencedik helyen végzett. 

Két érem szombat délelőtt

A Világkupa délután újabb elő-és középfutamokkal folytatódik. A teljes szombati program - beleértve a délelőtti döntők eredményei is - itt tekinthető meg.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók