Két arany a maraton Európa-bajnokság első napján

A silkeborgi kontinensviadal első napját a magyar csapat öt érmmel zárta. Kiszli Vanda magabiztosan nyerte a rövidkörös versenyt női kajak egyesben, de ifjúsági korosztályban Szerafin Zsófia felállhatott a dobogó legfelső fokára.

A fiatal kaposvári versenyző rögtön a nap első számában, junior K-1-ben volt érdekelt. Az öt körből álló, négy futószakasszal tarkított versenyt végül 1:36:17.47-es idővel zárta, kilenc másodperccel megelőzve az ezüstérmes dán lányt. A szám másik magyar indulója, a szekszárdi Vígh Vivien az ötödik helyen végzett.

Két arany a maraton Európa-bajnokság első napján

Az arany után jött a szintén csodásan csillogó ezüst is. Női junior C-1-ben három kört, benne két futószakaszt kellett teljesítenie a versenyzőknek, amely végén a Szolnoki Sportcentrum versenyzője, Batka Imola a második helyen végzett. 

A fiú kenusoknál két magyar is dobogóra állhatott. A lengyel Eryk Wilga ezen a napon utolérhetetlennek bizonyult, mögötte azonban a tokajiak versenyzője Soltész Péter lett a második, míg az újpesti Szöllősi Tamás a harmadik.

A felnőtteknél csütörtökön az egyesek rövidkörös, azaz 3,4 kilométeres versenyeit rendezték. Női kajakban Kiszli Vanda a Világjátékok után az Európa-bajnokságot is kipipálhatta ebben a számban. A sportág örökös bajnoka 15 másodpercet adott az ezüstérmes spanyol Eva Barriosnak, míg a verseny másik magyar indulója, a kétszeres világbajnok Czéllai-Vörös Zsófia mindössze két másodperccel maradt le a dobogóról, és lett így negyedik.

Két arany a maraton Európa-bajnokság első napján
korábbi kép

Férfi kajakban délelőtt két előfutamot is rendeztek, melyet Boros Adrián és Máthé Krisztián is sikerrel vett. A délutáni döntőben a szokásokhoz híven ismét bivalyerős mezőny gyűlt össze, melyben Boros a 10., Máthé pedig a 18. helyen zárt. A számot a dán Mads Pedersen nyerte.

Két arany a maraton Európa-bajnokság első napján
korábbi kép

Kenuban a hölgyeknél Kulcsár Dorina nyolcadik, Bonyai Regina pedig kilencedik lett csakúgy, mint a férfiaknál Zsidai Máté.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók