Juhász Tamás indulhat Tokióban

A VL2-es kategóriában ismét hatalmas csata zajlott a riói paralimpiai ezüstérmes Suba Róbert és Juhász Tamás között, Tokióba az utóbbi utazhat. A többi versenyszámban nem született meglepetés a szakág vasárnapi válogatóján, Szolnokon.

Már a 2. paralimpiai és világbajnoki válogató előtt sejteni lehetett, hogy egyetlen versenyszámban, VL2-ben lesz igazán éles csata Suba Róbert és Juhász Tamás között. A 200 méteres futam rajta után közel 190 méteren át vezetett Suba Róbert, Juhász Tamás azonban végig jött fel rá, és a cél előtt néhány méterrel előzött, végül 4 tized másodperccel nyert.

Juhász Tamás indulhat Tokióban

“Mindkét versenyző nagyon felkészült volt,

és jól ment. - mondta Weisz Róbert, parakenu szövetségi kapitány. - Szegény Suba Robi idén már többször megverte Juhász Tamást, viszont a válogatókon utóbbi volt a gyorsabb, így ő indulhat a paralimpián VL2-es kenu és KL1-es kajakos számban is.”

Juhász Tamás indulhat Tokióban
0.396 másodperc döntött Juhász Tamás javára

A kvótát szerzett többi versenyző nyerni tudott a saját kategóriájában, így várhatóan az alábbi versenyzők szerepelhetnek majd a tokiói paralimpián:

Pulai Erika - KL1

Varga Katalin - KL2

Kiss Péter - KL1

Rozbora András - KL2

Kiss Erik - KL3

Juhász Tamás - VL2, KL1

Juhász Tamás indulhat Tokióban

“A kvótát szerző és a paralimpiára készülő versenyzők jól teljesítettek, bizonyították, hogy 

a felkészülésük jó ütemben halad.

A csapat most néhány napos pihenőt kapott, a jövő hét közepén folytatják a felkészülést. Az előttünk álló bő másfél hónapban kétszer egy hét közös edzőtáborozás lesz Szegeden, a maradék időben pedig minden versenyző a klubjában folytatja a felkészülést.” - tette hozzá Weisz Róbert.

Juhász Tamás indulhat Tokióban

A világbajnokságra készülő versenyzők között női KL3-ban Molnár Nikolettára nyerte nagy fölénnyel mindkét döntőt, női VL3-ban pedig a rendkívül rutinos Molnárné Tóth Julianna győzött. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók