“Izzadtság, gyötrelem, minden ami kell”

Négy napos téli alapozó edzőtáborba vonult csütörtökön az ifjúsági női és férfi kajakos válogatott keret. Szerencsére a koronavírus-megbetegedés nem sújtja a csapatot, így összesen 42 versenyző vesz részt a Makrai Csaba által szervezett tatai összetartáson.

A tábort megelőző napokban a versenyzők PCR-teszten vettek részt, amelyen mindenki negatív lett. 

“Szerencsére senkit sem sújt a járvány, így a korosztály összes meghatározó kajakosa itt van velünk Tatán - mondta Makrai Csaba, kajak utánpótlás szövetségi kapitány. - Csak sablonokat tudok mondani arról, hogy milyen 

intenzív munka zajlik,

hiszen ez egy nagyon melós időszak mindenkinek. A programban futás, úszás, és kondicionáló edzések szerepelnek, a lányok Gintl Andrea és Betlenfalvi István, a fiúk pedig Bauer Gyula és Németh Balázs irányítása mellett dolgoznak az összetartáson.” 

A megbízott szövetségi edzők a terveket már hetekkel ezelőtt összeállították, a szövetségi kapitány a programot a kluboknak is elküldte, így minden érintett tisztában van azzal, hogy milyen munkát végeznek el a versenyzők a négy napos táborban.

“A gyerekek idejét komolyan betábláztuk, pénteken délelőtt a fiúk például felmérő jelleggel 4X2200 métert futottak időre, míg a lányok 3X1000, 3X600 és 3X400 métert teljesítettek. Aztán délután a fiúk 15X200 métert úsznak, míg a hölgyeknek egy két órás kondiedzést vezénylünk. Jó a hangulat, a gyerekek lelkesen dolgoznak, izzadtság, gyötrelem, és minden ami kell megvan ahhoz, hogy a lehető legtöbbet profitáljuk ebből a néhány napból.”

Az ősszel elfogadott felkészülési tervnek megfelelően a szövetségi kapitány nem szervez több hetes táborokat, viszont sűrűbben hívja össze a válogatott kereteket, mint korábban. Jövő héten a serdülők is hasonló összetartáson vesznek részt Tatán.

“Így többször tudjuk ellenőrizni, hogy a gyerekek milyen állapotban vannak, és az iskolából is kevesebbet hiányoznak. Az a tapasztalatom, hogy az online oktatás miatt az órák gyakran elhúzódnak, így a mindennapokban a gyerekek később tudnak edzésre menni, mint máskor. Azért is fontos ez a tábor, mert itt a négy nap alatt semmi mással nem kell foglalkozniuk, csak a minőségi edzésmunkával.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók