Idén tizedszer szerveztek RábaLapátolást

A Koronavírus-helyzet miatt speciális módon megrendezett Csörötnek és Csákánydoroszló közti 24 km kajak-kenu Vízitúra Kupa fordulót sikeresen bonyolították le. Az eseményen 64 induló vett részt, akik 14 különböző kategóriában mérték össze erejüket.

Az eseményen a Rába közepes vízállással várta a versenyzőket, ami az utóbbi hetek alacsony vízszintjei miatt kifejezetten szerencsésnek mondható. Az időjárás helyenként borúsra fordult, de a verseny alatt az eső megkímélte a résztvevőket.

A rajt két ütemben történt. A kajakosok 14:00 órakor indultak, míg a kenusok 14:10 perckor. A leggyorsabb idén Skoda Tamás volt, aki 1 óra 45 perc 48 mp alatt teljesítette a távot. A kenusok között a Kakas Tamás – Pobori Krisztián kettős érte el a legjobb időt 1 óra 52 perc 15 mp-vel.

Idén tizedszer szerveztek RábaLapátolást

A verseny során történt egy borulás, de egy önzetlen csapat az időveszteség ellenére segítettek a bajbajutottakon. Külön köszönet Tahin Péternek, Ferencz Csabának, Kovács Péternek és Varga Flóra Annának a rendkívül sportszerű cselekedetért.

A regisztráció a csörötneki Akácfa Kempingben történt, köszönhetően Kocsis Zsolt polgármesternek, aki idén fiával, Ádámmal teljesítette a távot és bronzérmet szerzett.

Az eredményhirdetés rendhagyó módon zajlott. A beérkező egységek frissítőt, majd a helyezésüknek megfelelő oklevelet és érmet kaptak. Ezután a kialakított háttér előtt fotó készült a versenyzőkről.

Idén tizedszer szerveztek RábaLapátolást

A ceremónia után mindenkit egy tál gulyáslevessel várt a Kormorán Kenu Egyesület. 

A szervezők külön köszönetet mondanak mindenkinek, aki segített megszervezni az idei rendhagyó versenyt, és a résztvevőknek is. 

EREDMÉNYEK:

https://arparace.asapp.hu/eredmenyek/Vizitura-Kupa-Csakanydoroszlo-2020

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók