Idén is bekerülne a négyesbe Pupp Noémi

Európa-bajnok kajakosunk az előző évben oszlopos tagja volt a válogatottnak. Jelenleg is Csipes Ferenc bivalyerős csapatában készül az idei szezonra, és legfőbb célja, hogy bekerüljön a négyesbe. Néhány nap múlva Dél-Afrikában folytatja munkát, a távolabbi jövőt nézve pedig motiválja az is, hogy Párizsban testvérével együtt vegyen részt az olimpián.

A 24 éves kajakos az elmúlt hetekben Dunavarsányban töltötte a mindennapjait, hamarosan pedig Dél-Afrikába utazik, egy négyhetes edzőtáborba. Bár még csak néhány napja, hogy elkezdte a vízi edzéseket, az első benyomásai pozitívak.

„Ahhoz képest, hogy még csak három-négy alkalommal voltunk vízen elég jó érzésem van. Jólesik a kajakozás, különösen azért, mert Feri (Csipes Ferenc – a szerk.) mindig megtalálja azt az időpontot, amikor jól lehet kajakozni. Nincsenek kőbe vésett időpontok, hogy mikor szállunk vízre, úgy időzítjük az edzéseket, hogy amikor süt a nap és nem fúj a szél, akkor megyünk.”

Idén is bekerülne a négyesbe Pupp Noémi

Az Arany Érdemérmes és Mesteredző Csipes Ferenc csapatában eredményes versenyzőkből nincs hiány. Pupp Noémi mellett ott van az egy év szünet után visszatérő, kétszeres olimpiai bajnok Csipes Tamara, a kétszeres világbajnok Gazsó Alida Dóra, valamint a felnőtt mezőnybe tavaly berobbanó ifjúsági világbajnok, Fojt Sára is. 

„Nagyon jó csapatot alkotunk annak ellenére, hogy mindenki más karakter, más egyéniség. Próbáljuk összetartani a csapatot, és Dél-Afrikában is igyekszünk közös programokat szervezni, hogy ne fásuljunk bele a munkába. 

Tamitól egyébként mindhárman sokat tudunk tanulni, nem csak a sportpályafutását tekintve, hanem a hétköznapokban is.”

Az Atomerőmű SE versenyzője tavaly megszerezte első felnőtt nemzetközi aranyérmét, miután a müncheni multisport Európa-bajnokságon győzött K-1 1000 méteren. Párosban ugyanitt negyedik lett 500 méteren Fojt Sárával, míg a halifaxi vb-n a négyessel hatodikként zárt. Idén elsődleges célja a négyesbe kerülés, de tudja, hogy nem lesz könnyebb dolga, mint egy éve.

Idén is bekerülne a négyesbe Pupp Noémi

„Ha bekerülnék a négyesbe az már nagy dolog lenne, már csak azért is, mert Tami és Bodonyi Dóri is visszatér. Biztos nehéz lesz bekerülni az egységbe, hiszen ez egy elég stabil szám a lányoknál és amellett sem mehetünk el, hogy ehhez egyesben is nagyon jól kell menni. Ami a párost illeti, négy lány van a csoportunkban, és mind a négyen bizonyítottunk már. Lehet, hogy csapaton belül oldjuk meg a párosokat, de ez majd csak az edzőtábor után fog körvonalazódni.”

Köztudott, hogy Pupp-családban nem Noémi a egyetlen élsportoló. Testvére, Pupp Réka Európa-bajnoki bronzérmes cselgáncsozó, a tokiói olimpián 52 kilogrammban az ötödik helyen végzett. A testvérpár szoros kapcsolatot ápol egymással, és akár az is lehetséges, hogy a 2024-es párizsi olimpián mindketten ott legyenek.

„Ritkán beszélünk ilyenekről Rékával. Ő se szeret kimondani ilyen nagy célokat, de mindkettőnknek az olimpia az álma, és szeretnénk, hogy a másik jól teljesítsen. Bármiben támaszkodhatunk egymásra az élet minden területén, nem is feltétlenül kell kommunikálnunk ahhoz, hogy átérezzük a másik helyzetét. 

Nekem az is nagy motivációt ad, ha látom, hogy ő mit csinál.”

 – mondta Pupp Noémi, aki március 4-én utazik a dél-afrikai edzőtáborba.

Idén is bekerülne a négyesbe Pupp Noémi

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók