Hüttner Csaba elégedett a világkupán látottakkal

A felnőtt szövetségi kapitány szerint a vasárnap zárult szegedi világkupán minden magyar versenyző kihozta magából, ami benne volt, és a válogatottnak a 11 éremmel nem kell szégyenkeznie. Magyarország az éremtáblázat élén zárta a verseny, ráadásul az olimpiai számokban is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak sportolóink

A hazai csapat négy arany-, két ezüst- és öt bronzérmet gyűjtött a Maty-éri pályán, három első (férfi K-1 1000 m, valamint K-2 és C-2 500 m) és két harmadik (férfi K-1 1000 m és K-4 500 m) hely olimpiai számban született.

"Az akár novemberinek is tekinthető időjárás természetesen megnehezítette a versenyzők és az edzői stáb dolgát is, de 

mindenki kihozta magából, ami benne van, ezért úgy gondolom, szégyenkeznünk nem kell"

 - nyilatkozott a szakember.

A bronzérmes férfi kajaknégyesről Hüttner Csaba azt mondta: ősz óta arra készülnek, hogy az idei szezonra legyen egy ütőképes egységük.

"A fiúk bizonyítottak, a döntőben fantasztikus teljesítményt nyújtottak, ezzel együtt ennél több van ebben a négyesben, de ez csak egy állomás volt a felkészülésben" - fogalmazott.

Hüttner Csaba elégedett a világkupán látottakkal
Kuli István, Csizmadia Kolos, Nádas Bence, Tótka Sándor

A kvartettből Nádas Bence és Tótka Sándor vasárnap megnyerte a kajak kettesek 500 méteres, ugyancsak ötkarikás számát.

"Nagyon jó tudni, hogy két olyan párosunk is van, aki tud nyerni, de idén arra kell koncentrálni, hogy megszerezzük a hat párizsi kvótát. Bencének is Sanyinak is ez a legfontosabb idei feladata, ebből a szempontból ez a páros kicsit háttérbe szorul annak érdekében, hogy az olimpián mi lehessünk a legjobbak" - jelentette ki a szövetségi kapitány.

Hüttner Csaba elégedett a világkupán látottakkal
Nádas Bence, Tótka Sándor

Férfi K-1 1000 méteren a tokiói játékokhoz hasonlóan két magyar állt a dobogón: a japán fővárosban második Varga Ádám diadalmaskodott, az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címvédő Kopasz Bálint pedig harmadik lett.

"Van két olyan versenyzőnk, akik szerintem a világ legjobb kajakosai most 1000 méteren,

nagy hátrány, hogy a vb-re csak egy versenyzőt nevezhetünk. Ádám érdemeiből mit sem von le, de Bálintnak rossz pályája volt a döntőben, ezzel együtt le a kalappal előtte, mert rosszabb körülmények között is óriásit ment." - mondta Hüttner Csaba.

Hüttner Csaba elégedett a világkupán látottakkal
Varga Ádám és Kopasz Bálint

Magyar szempontból a hétvége talán legnagyobb és legkellemesebb meglepetését a Korisánszky Dávid, Fekete Ádám kenupáros 500-as győzelme okozta.

"Az elő- és középfutam után látszott, hogy nagyon sok jó páros van a mezőnyben, és az fog nyerni, aki a legjobban akarja a győzelmet. Boldog vagyok, hogy Dávid és Ádám nyert, nagyon régen örülhettünk kenupáros győzelmének. 

Újra van egy olyan kenupárosunk, amely ott van térképen." 

- fogalmazott a szakvezető.

Hüttner Csaba elégedett a világkupán látottakkal
Korisánszky Dávid, Fekete Ádám

A nők hasonló számában a Bragato Giada, Nagy Bianka páros negyedik helyével most lemaradt a dobogóról, de a kapitány szerint nem kell elkeseredniük, mert ugyan kicsit rossz taktikát választottak és kapkodtak a döntőben, így is nagyon jó pályát mentek.

"Reményeim szerint a vb-n ott lesznek a dobogón." - mondta.

Hüttner Csaba elégedett a világkupán látottakkal
Bragato Giada, Nagy Bianka

Hozzátette: a Balla Virág, Takács Kincső páros tagjainak szerinte a másik olimpiai számra, a 200 méter egyesre kellene összpontosítania.

Női kajakban fiatal versenyzők indultak a vk-n, Hüttner szerint hozták azt, ami elvárható volt tőlük - a női kajaknégyes ráadásul bravúrral bejutott a döntőbe -, tehetségesek és még fognak fejlődni.

Hüttner Csaba elégedett a világkupán látottakkal
Szellák Szabina, Nemes Réka, Dráviczki Dóra, Rugonfalvi-Kiss Janka

Az utóbbi szakágban a mostani hétvégén rendezik majd az első válogatót, a jövő hétvégén pedig újabb világkupa vár a magyarokra Poznanban, leginkább az olimpiai számokban.
 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók