Győri fölény párosban a válogatón

Szerdán zárult Tokajban a felnőtt, U23, ifjúsági maraton világbajnoki válogató. A felnőtteknél csak páros döntőket rendeztek, kajakban a férfiaknál és a nőknél is a Graboplast Győri VSE egységei diadalmaskodtak. Az idei maraton világbajnokság szeptember 29. és október 2. között Ponte de Limában lesz.

A férfi kajak kettesek versenyében az Erdélyi Tamás, Boros Adrián (Graboplast Győri VSE) alkotta egység győzelméhez kétség sem férhetett. A győri páros a mezőnyből egyedüliként tudta két órán belül teljesíteni a 30 kilométeres távot. Mögöttük a Sellyei Csanád, Kulifai Tamás (Váci Kajak-Kenu SE, MTK) duó lett második, Aranyosi Gábor, Petri Tamás (Építők Margitszigeti DKC) pedig a harmadik.

A nőknél sem történt meglepetés, a Csay Renáta, Czéllai-Vörös Zsófia (Graboplast Győri VSE) kettős nyerte a 26 kilométeres válogatót, megelőzve a Rugási Csilla, Csépe Panna (KSI SE, UTE) egységet. A 20-szoros világbajnok Csay Renáta 45 évesen készülhet újabb vb-szereplésére, párosban már 13 aranyéremnél tart.

Győri fölény párosban a válogatón

Kenuban csak a férfiaknál rendeztek páros versenyt, szintén 26 kilométeren. A futamot a Gilányi Zsolt, Horváth Márton (KSI SE, UTE) kettős nyerte, megelőzve Fodor Nicholas és Besenyei Ádám (KKNKKA, Atomerőmű SE) egységét. 

A válogatót délután az U17-U18-as, ifjúsági futamok zárták. Fiú K-2 22 kilométeren Terei András és Mitring Olivér Gábor (UTE, Graboplast Győri VSE) párosa utasította maga mögé a mezőnyt, az ezüstérmes Varga Olivér, Kolozsvári Brúnó (Graboplast Győri VSE) lett. A kenu ketteseknél 18 kilométert kellett teljesíteni, ebben számban a Szöllősi Tamás, Pluzsik Mihály (UTE, Szentendrei Kajak-Kenu SE) egység győzött, míg a Szegi Zsombor, Soltész Péter (Tiszaújvárosi KKSE, Vízisport Club Tokaj) duó lett a második.

A nap egyetlen egyes futamában, lány kajakban a még csak 15 éves Horváth Kata (Tiszaújvárosi KKSE) nyert, mögötte Szerafin Zsófia Sára (Kaposvári Vízügy SC) végzett a szintén 18 kilométeres táv végén.

Győri fölény párosban a válogatón

A világbajnokságot szeptember 29. és október 2. között rendezik a portugáliai Ponte de Limában. A szokásoknak megfelelően egy nemzet versenyszámonként két egységet is nevezhet.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók