Franciaországban edzőtáborozott a para kajak-kenu válogatott

A franciaországi Temple-sur-Lot-ban edzőtáborozott az elmúlt egy hétben a para kajak-kenu válogatott. Bár a csapat nem volt teljes, Hajdu Botond, para szövetségi kapitány szerint a kiutazók remek munkát végeztek. A hangsúly ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kilométergyűjtésen volt.

A válogatottból Varga Katalin, Molnár Nikolett, Rozbora András, Suba Róbert, Juhász Tamás és Kiss Erik is a következő paralimpia rendező országának levegőjét szívhatta magába az elmúlt napokban. Az egyhetes franciaországi edzőtáborról Hajdu Botond, para szövetségi kapitány elmondta, bár az időjárás időnként nem volt kegyes kintlévőkhöz, a betervezett munkát sikerült elvégezni.

Franciaországban edzőtáborozott a para kajak-kenu válogatott

"Bár alapvetően kellemes meleg idő volt, rengeteg eső esett, és egy-egy vihar is nehezítette az evezést. Ennek ellenére remekül tudtunk készülni napi két evezéssel, kondi edzésekkel kiegészítve. A létesítmény teljesen akadálymentes, ami nagyon fontos szempont. A konditerem remekül felszerelt, emellett szauna és egy wellness részleg is segítette a regenerációt. A csapat keményen dolgozott, mindenki bőven el tudta kezdeni a kilométergyűjtést. A téli felkészülés során erőnlétben látványosan előreléptek, és technikailag is jó volt látni a mozgásukat a vízen."

A kapitány hozzátette, a paralimpiai bajnok Kiss Péter Pál ezúttal nem tudott a csapattal tartani, mivel jelenleg is gőzerővel készül a májusi érettségi felmérőkre. A csapattal tartott viszont kísérőként az AVSE és az MVM Szegedi VE néhány fiatal versenyzője is, illetve két edző Gombos Dániel és Karnok Marcell, akiknek Hajdu Botond külön is köszönetet mondott.

Franciaországban edzőtáborozott a para kajak-kenu válogatott

"A két edző remekül szervezte a csoportokat. Para szakágban egy-egy csoportos vízi edzés az alapozó időszakban a vízreszállással és a kiszállással együtt akár három órát is igénybe vehet, de ennek szervezése is megoldódott. A zsilip megnyitása miatt az egyik napon pár óra alatt több, mint fél métert ereszkedett a vízszint, de egy kis kreativitással így is sikerült megoldani a vízreszállásokat."

A csapat kedden edzett utoljára Temple-sur-Lot-ban, és még délután elindultak haza. A szegedi világkupáig hátralévő időben minden versenyző a saját egyesületében folytatja a felkészülést.

Franciaországban edzőtáborozott a para kajak-kenu válogatott

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók