Fiona Wylde és Noic Garioud újabb aranyérme

A technikai futamokkal befejeződött a nagy sikerű ICF SUP-világbajnokság Balatonfüreden. A felnőttek között az amerikai Wylde és az új-kaledóniai Garioud győzött, ők már mindketten nyertek más számban aranyérmet ezen a versenyen. A 40+-os női kategóriában Rasztotszky Eszter újabb ezüstérmet szerzett, Slekta Réka pedig negyedik lett az ifik között.

A női merevdeszkás technikai számban Fiona Wylde már az első fordulóban élre állt, így kimaradt a nagyobb csetepatékból, és simán győzött. Az amerikai versenyző pénteken hosszútávon is győzni tudott, tehát több hetes balatonfüredi felkészülése kiválóan sikerült.

 

Fiona Wylde és Noic Garioud újabb aranyérme

 

„Őszintén szólva eléggé elfáradtam, de hihetetlenül boldog vagyok. - mondta Fiona Wylde. - Idegesen álltam oda a döntőhöz, nagyon trükkösek az ilyen rövid versenyek, nem hibázhatsz, száz százalékosan kell koncentrálnod. Fantasztikus volt a közönség. Holnap egész hazaúton csak aludni akarok. 

Köszönöm szépen Balatonfürednek ezt versenyt, 

alig várom, hogy a családommal is megoszthassam ezt a két aranyérmet.”

 

Fiona Wylde és Noic Garioud újabb aranyérme

 

Wylde mögött a második helyért zajlott nagy csata, amiben sokáig úgy nézett ki, hogy a tegnap sprintben győztes orosz Prokhorova lesz a nyerő, de ő egy egyenesben, látszólag mindenféle ok nélkül leesett a deszkáról, és visszaesett a negyedik helyre. A világbajnoki ezüstérmet végül a spanyol Esperanza Barreras szerezte meg, a szintén amerikai April Zilg lett. 

 

Fiona Wylde és Noic Garioud újabb aranyérme

 

A felnőtt férfi technikai döntőben a Connor Baxster nagyon gyorsan kezdett, az első egyenesben némi előnybe került, és az első fordulónál az élen állt, de nagyon jött rá fel Garioud, aki tegnap sprintben is meglepte az amerikai szupersztárt. A 19 éves Új-Kaledóniai versenyző a harmadik fordulóban a vezetést is átvette, és már engedte ki a győzelmet a kezéből. Noic Garioud ezen a hétvégén berobbant a világ legjobb SUP-versenyzői közé, három számban indult, a hosszútávon második lett, gyorsasági és a technikai számot pedig megnyerte, így három éremmel és jelentős pénzdíjjal utazhat haza. 

 

Fiona Wylde és Noic Garioud újabb aranyérme

 

„Connor gyorsabban kezdett az első 500 méteren csak mögötte tudtam menni, utána viszont elkezdett lassulni, én pedig azt gondoltam, hogy fárad, szóval megpróbáltam elkapni és ez sikerült is. - mondta Noic Garioud. - Három számban két arany- és egy ezüstéremmel zártam, 

ennél többet ki sem hozhattam volna ebből,

nem is hiszem még el.”

Magyar szempontból a legsikeresebb vasárnap is Rasztotzky Eszter lett, aki a gyorsasági után a technikai számban is ezüstérmes lett a 40 évesnél idősebbek között. 

 

Fiona Wylde és Noic Garioud újabb aranyérme

 

„Ebben a számban nagyon sok a hibázási lehetőség, ezt tapasztaltam a középfutamban is, ahol vízbe is estem. - mondta Rasztotzky Eszter. 

- Az esélytelenek nyugalmával álltam oda ehhez a döntőhöz,

de úgy voltam bele, hogy mindent beleadok és jöjjön, aminek jönnie kell. A fordulókra figyeltem különösen, illetve, hogy ha valaki elé sikerül beállnom, azt ne engedjem magam elé. Férjemmel, mesteremmel nagyon sokat gyakoroltuk a fordulókat, miközben ő zavart elölről, oldalról és hátulról. Jó volt itthon versenyezni magyar szurkolók előtt, nagyon boldog vagyok ezzel a két éremmel.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók