Mégse

Eredményes „bejáratás”

Túl van a második időre menésen is a Sevillában edzőtáborozó Párizs-keret. A múlt heti, úgymond az előalapozást lezáró 10 kilométer után, ezúttal 3x2000 métert eveztek a fiatalok. Makrai Csaba kajak utánpótlás szövetségi kapitány az összes versenyző hozzáállását dicsérte, szerinte annak ellenére születtek biztató idők, hogy a rendszeres evezéshez a fiatalok még csak most kezdenek visszaszokni.

Hír

„Olyan ez, mint amikor bejáratod az új autódat az első 100 kilométeren. A srácok most vannak a bejáratás időszakában, hiszen a legtöbbjük az elmúlt három hónapban nem evezett rendszeresen. Most alkalmazkodik az új igénybevételhez a szervezet.” – kezdte beszámolóját Makrai Csaba kajak utánpótlás szövetségi kapitány, aki Velenszki Tamással és Sári Nándorral együtt készíti a fiatalokat .

A harmadik hete Sevillában edzőtáborozó Párizs-keret túl van a második mért evezésén is. A múlt heti 10 kilométeres után, ezúttal 3x2000 méter várt fiatalokra. Az egyéni indításos felmérőn az etapok között 20 perces pihenőkkel teljesítették a programot.

Eredményes „bejáratás”

 

„Klasszikusnak mondható táv ez nálunk. Itt már előjönnek a fontos dolgok.

 Magasabb az iram, a sorozatterhelés is megvan, így jobban látjuk, hogy kinek milyen a gyorsasági- és erőállóképessége.”

 – tette hozzá a kajakos utánpótlás szövetségi kapitány. 

Az idők alapján a 15 fős csapatból jelenleg Erdélyi Tamás van a legjobb formában. A Győri Vízisport Egyesület kajakosa kiegyensúlyozott teljesítményt mutatott, a legjobb és a leggyengébb mérése között mindössze 5 másodperc volt a különbség. Sorrendben 8:07, 8:12 és 8:11-es időket evezett, így 8 perc 10 másodperces átlaggal zárt.

Mögötte az MVM Szegedi Vízisport Egyesület versenyzője, Szendy Márk lett a második, aki az első két mérésen szinte ugyanolyan időket ment, mint Erdélyi, az utolsó résztávon viszont „csak” 8:22-t, így átlagban három másodperccel maradt el társától. 

Eredményes „bejáratás”

 

Az múlt heti 10 kilométeres mérés legjobbja, Vajda Bence ezúttal is ott volt az élmezőnyben. Az Atomerőmű Sportegyesület Paks kajakosa is erősen kezdett (8:07, 8:16), de az utolsó résztávra kicsit ő is elfáradt, 8:16-os átlag ideje persze így is dicséretes. (A teljes lista a lap alján letölthető). 

„A srácok hozzáállásával abszolút nincs baj. – értékelt Makrai Csaba. – Főleg akik az elején végeztek, kifejezetten jó időket mentek. Az egész csapat teljesítményével elégedett vagyok. Kammerer Zoltán nemrég elküldte nekem a 2010-es és 2014 –es, az év ugyanezen szakaszában mért sevilla-i eredményeket, ezeknek alapján a mostani fiatalok

 abszolút versenyképes időket mentek.”

A küldöttség hétvégén tér haza Sevillából. Az eredményekből és a kapitány szavaiból kiindulva megállapítható, hogy a keret nem napozással töltötte az időt Andalúziában. Makrai Csaba hozzátette, a tábor végére már szinte mindenkinek van valamilyen problémája, de ez normális ebben az időszakban. 

Eredményes „bejáratás”

 

„Miután ez már az edzőtábor a harmadik hete, így mindenki egy kicsit meg van fáradva. Most már előjönnek a kisebb nagyobb sérülések, ami szintén annak köszönhető, hogy a srácoknak tavasszal vissza kell szokniuk a rendszeres evezéshez. Ilyenkor feltöri az ülés a feneküket, és a kezük is most kezd bekérgesedni a lapátfogástól.”

2021.03.15. 3x2000m Sevilla.xlsx