Ifi és U23-as sztárjaink indulnak a hétvégi Eb-n

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége hétfői online ülésén jóváhagyta a június 24-27. közötti Ifjúsági és U23 Európa-bajnokságra készülő magyar csapat névsorát. A poznani kontinensviadalra 50 versenyzőt visz magával Makrai Csaba utánpótlás kajak-, és ifj. Foltán László kenu szövetségi kapitány. Az ifiknél Kurucz Levente mindhárom egyes számban elindul, de a felnőtt világbajnok Gazsó Alida Dóra és a tokiói csapatba bekerülő Horányi Dóra is utazhat.

A péntek-szombati válogatót követően az MKKSZ Elnöksége elfogadta a poznani Európa-bajnokságra utazó magyar válogatott névsorát. Az ifiknél 23 (14 kajakos, 9 kenus), U23-ban pedig 27 (16 kajakos, 11 kenus) versenyző képviselheti majd Magyarországot a csütörtöktől vasárnapig tartó kontinensviadalon.

Az U17-U18-as korosztályban Kurucz Levente válogatón mindhárom kajak egyes versenyszámban nagy fölénnyel nyert, így az Eb kedvező időrendjének is köszönhetően triplázhat Poznanban. K-2 1000 méteren Sellyei Csanád, Kozma Barnabás, a négyesben pedig Kövesdi Patrik, Mizsér Márk, Hidvégi Hunor, Keller Gergő kap majd szerepet. A nőknél egyesben Decsi Dorina, Fojt Sára és Ujfalvi Laura versenyez, utóbbi két lány párosban is rajthoz áll. A női négyes a Kiskó Réka, Máró Anna, Dráviczki Dóra, Tóth Diána összeállításban indul.

Elfogadták az ifi és U23 Eb-keretet

Kajak U23-ban a férfiaknál ketten is dupláznak majd; Erdőssy Csaba K-1 500 és K-2 1000, Szántói-Szabó Tamás pedig a K-1 1000 méter mellett a négyes tagjaként Szendy Márkkal, Vajda Bencével és Kós Benedekkel indul. A felnőtt Eb-n két hete Poznanban ezer egyesben aranyérmes Gazsó Alida Dóra most 500-on próbálkozik. A női négyes ebben a korosztályban is nagyon ütőképesnek tűnik; a Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter, Pupp Noémi, Csikós Zsóka alkotta egység reménykedhet a jó szereplésben.

Elfogadták az ifi és U23 Eb-keretet

Kenu U17-U18-as korosztályban a válogatón a Gönczöl Laura, Opavszky Réka-páros 500 és 200 méteren is győzött, de Poznanban csak előbbi számban indítja őket ifj. Foltán László. Egyesben kétszázon Seres Fanni, ötszázon Kiss Ágnes indul, aki páros 200 méteren Csorba Zsófiával is rajthoz áll. A férfiaknál a Rumi Gergő, Molnár Csanád-duó duplázik, egyesben kétszázon Böszörményi Bendegúz, ezren pedig Csanki Márk készülhet.

Elfogadták az ifi és U23 Eb-keretet

Egy korosztállyal feljebb Horányi Dóra, Kállai Róbert, Fodor Nicholas, valamint a Zombori Dominik, Kocsis Ádám és a Kollár Kristóf, Hodován Dávid-párosok helye már a válogató előtt biztos volt a csapatban. Molnár Csenge ötszáz egyesben és kétszáz párosban Molnár Rebekával, míg C-2 500-on a Bragato Gaida, Nagy Bianka-duó harcolta ki még az Európa-bajnoki részvételt.

Az Elnökség döntött az ifjúsági és U23 maraton Európa-bajnokság magyar keretéről is, valamint biztossá vált, hogy szlalom szakágban Rácz Koppány utazhat majd az U23-as világ-és Európa-bajnokságra is.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók