Életműdíjat kapott Kati néni a sportújságíróktól

Hétfő este az Operaházban rendezték a 65. M4 Sport - Az Év Sportolója Gálát, amelyen több kategóriában is díjazták a 2022-es év legjobb sportolóit, edzőit csapatait. Kiss Péter Pál harmadszor nyerte el az év fogyatékos sportolójának járó elismerést, az est fénypontjaként pedig átadták a Magyar Sportújságírók Szövetségének Életműdíját is, amelyet a kajak-kenu sportág valaha élt legsikeresebb edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin kapott.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) döntése alapján harmadszor lett az év fogyatékos férfi sportolója Kiss Péter Pál. A paralimpiai bajnok klasszis 2022-ben is hibátlan évet zárt, hiszen a szezon elején elhúzódó betegsége ellenére is megvédte világ-és Európa-bajnoki címét KL1 200 méteren. A 19 éves sportoló ezt megelőzően 2019-ben és 2021-ben is kiérdemelte a sportújságírók elismerését.

Életműdíjat kapott Kati néni a sportújságíróktól

 

„Szeretném megköszönni elsősorban a sportújágíróknak, akik immár harmadszor szavaztak meg az év fogyatékos férfi sportolójának. Köszönöm az edzőmnek, a Magyar Paralimpiai Bizottságnak, a Honvédnak és a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek is, hogy minden támogatást megadnak ilyen nehéz körülmények ellenére is, ami most zajlik a világban. Illetve köszönöm apukámnak, aki itt lehet velem és együtt élhetjük át ezt a fantasztikus pillanatot." - mondta Kiss Péter Pál az Operaház színpadán.

Életműdíjat kapott Kati néni a sportújságíróktól

 

A több más kategóriában is győztest hirdető gála fénypontjaként idén is átadák MSÚSZ életműdíját, amelyet Arany Érdemérmesünk, mesteredzőnk, Fábiánné Rozsnyói Katalin kapott. Kati néni versenyzőként olimpiai ezüstérmet szerzett K-2 500 méteren az 1968-as mexikóvárosi olimpián, míg edzői karrierje során tanítványai 11 olimpiai, 84 világbajnoki és 70 Európa-bajnoki érmet nyertek, nem mellesleg pedig hatszor választották meg az év edzőjének.

Életműdíjat kapott Kati néni a sportújságíróktól

 

Nagyon örülök a díjnak, mert lehet, hogy ez a legutolsó, amit kapok. Végtelenül örülök, hogy megtiszteltek engem, és én is megtisztelhetek mindenkit. Köszönöm szépen midenkinek." - mondta Kati néni, akit a színpadon korábbi tanítványai - Kőbán Rita, Kovács Katalin, Dékány Kinga, Szabó Szilvia, Mednyányszky Szilvia, Dónusz Éva, Kammerer Zoltán, Pauman Dániel, Tóth Dávid és Kucsera Gábor - köszöntöttek.

Életműdíjat kapott Kati néni a sportújságíróktól

 

"Annyira meglepett ez a társaság, köszönöm nekik, mert az ő eredményeik bőven hozzájárultak ahhoz, hogy ezt megkaptam nemcsak ezt, hanem minden díjamat. De ennek örülök a legjobban, mert lehet, hogy ez az utolsó." - tette hozzá minden idők legsikeresebb kajak-kenu trénere.

Életműdíjat kapott Kati néni a sportújságíróktól

 

Az egyéni sportágak év csapata kategóriában jelölt volt a K-2 500 méteren világ-és Európa-bajnok Nádas Bence, Kopasz Bálint páros. A díjat itt a világbajnok női kardválogatott nyerte.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók