Dupla győri siker kajakban

Czéllai-Vörös Zsófia és Boros Adrián nyerte kajak egyesben a tokaji felnőtt maraton magyar bajnokságon az aranyérmet. A kenusoknál Bonyai Regina győzött utcahosszal, férfi kenuban pedig Koleszár Zoltán hajrázta le Laczó Dánielt.

A hölgyeknél, a női kenu egyes 16 kilométeres számban az MTK-s Serban Andrada Alexia állt az élre a rajt után, de a Bonyai Regina már az első kanyarban szűkebben fordult nála, és le is hagyta a Váci Karakán versenyzőjét.  A táv második felében a bajai kenus már senkitől sem zavartatva haladt, és komoly előnnyel lett magyar bajnok. 

Dupla győri siker kajakban

“Kicsit lazább volt ez az év, mint a többi, de próbáltam minden távon, síkvízen és maratonban is ott lenni a legjobbak között  - mondta Bonyai Regina. - Szerettem volna ma nyerni, örülök, hogy sikerült, a maratoni futamok alatt 

általában csinálok valami galibát

 az elején, vagy a közepén, most annyira jó volt, hogy gond nélkül tudtam ezt végigcsinálni.”

A női kajak győztesének ennél sokkal nehezebb dolga volt. A regnáló világbajnoknőt, Kiszli Vandát kellett legyőzni Czéllai-Vörös Zsófinak ahhoz, hogy itthon 2020 legjobb maratoni versenyzője lehessen. A két kajakos az utolsó három körben együtt haladt, Czéllai-Vörös az utolsó futás előtt robbantott, ezek után a kiskörben már nem érte őt utol Kiszli Vanda.  

Dupla győri siker kajakban

“Hiányzott nekem a mezőnyből Csay Reni - mondta a győztes saját párjáról, a 20-szoros világbajnoknőről. - Csak a héten mondta el az öltözőben, hogy ő most nem indul egyest, de a partról a tanácsaival rengeteget segített. Örülök, hogy uralni tudtam a futamot, és hogy legyőztem az aktuális világbajnokot, úgy érzem ez annak köszönhető, hogy én is 

egyre tapasztaltabb versenyző vagyok.”

A 4-5 fős férfi kajakos élboly sokáig együtt haladt, benne Boros Adriánnal, Aranyosi Gáborral, a lágymányosi Mészáros Mártonnal, és a vele azonos nevű Építők versenyzővel, valamint az UTE-s Sulok Bencével együtt. A győri klub kajakosa minden futás után meglépett egy kicsit gyorsabb beszállásával, ennek ellenére Aranyosi Gábor az utolsó fordulóig tartotta vele a lépést, és csak a finisben kapott ki, így a magyar bajnok a legsikeresebb aktív férfi maratoni kajakosunk, Boros Adrián lett. 

Dupla győri siker kajakban

“Az ötödik körben tudtunk elmenni Gáborral a többiektől - mesélte a világbajnok Boros Adrián. - A beszállás nekem megy jobban, ott egy kicsit mindig megléptem, ez pedig őt lefáraszthatta a végére, ezért hagyhattam le a finisben. Ennek ellenére 

gratulálok az ellenfelemnek,

 nagyon sokat fejlődött, jó verseny vívtam vele.”

Óriási csata után dőlt el a magyar bajnoki cím sorsa férfi C-1-ben is. Négyfős élboly vezette a mezőnyt sokáig, amelyikben benne volt Laczó Dániel, Koleszár Zoltán, Kollár Kristóf és Simon Sebestyén is. Először Kollár Kristóf maradt le, majd a vége előtt Simon Sebestyén. Az utolsó futás után Laczó vezetett, Koleszár csak a finisben érte utol, és végül lehajrázta a szegedi versenyzőt.

Dupla győri siker kajakban

“A kiskörben a futás után Dani meglépett egy kicsit, 

magam sem értem,

 honnan maradt erőm utolérni, és a hajrában elmenni mellette - mondta a célban a győztes. - A gyorsasági országos bajnokságon hat napon keresztül versenyeztem egyfolytában, majd kis pihenő után összesen három napon maradt a maratoni felkészülésre, örülök, hogy sikerült nyernem.”

A felnőtt magyar bajnokság holnap a párosok futamaival folytatódik Tokajban. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók