Csütörtökön indul az utánpótlás Eb

Megérkezett a több mint 80 főből álló magyar csapat az idei ifjúsági és U23-as Európa-bajnokság helyszínére a romániai Bascovba. Magyarországot az olimpiai versenyszámokban elsősorban fiatal versenyzők, illetve B-egységek fogják képviselni.

A bakui Európa Játékok miatt az idei kajak-kenu kontinensviadalok szokatlan időpontokra kerültek. A felnőtt Eb-t május legelején rendezték, az ifjúsági és U23 Európa-bajnokságot pedig most hétvégén bonyolítják majd le.

A magyarok két részletben, tegnap illetve a mai nap folyamán érkeztek meg az Arges-folyó partján fekvő havasalföldi Bascovba, ahol 2017-ben már utánpótlás világbajnokságot fognak rendezni.

Hüttner Csaba szövetségi vezetőedző szerint a rendezőknek addig még javítani kellene ezt-azt. A magyar csapat szállásán a szobákban kizárólag franciaágyak vannak, ráadásul azok is csak 140 centiméter szélesek, így a következő napok nem a kényelemről szólnak a mieink számára. Ennél is kellemetlenebb, hogy a „shuttle-buszok” sem menetrend szerint közlekednek, az ebédért és a vacsoráért pedig közel 1 órát kellett várni.

„Sportolóink szó nélkül tűrik a körülményeket, pozitív a hangulat, mindenki egészséges és jó formában várja a holnap kezdődő versenyt – mondja az esti étkezést megelőző sorban állás közben Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző. A pálya egyébként rendben van és eddig az időjárásra sem lehetett panaszunk. A mezőnyről azt tudom elmondani, hogy sok jó versenyző van itt, főleg a kenusok között, abban a szakágban a legnagyobb nevek állnak majd rajthoz. Mi az olimpiai versenyszámokba az U23-ban csak U21-es versenyzőket neveztünk, az ifiknél pedig azokat, akik nem indultak ezekben a számokban a világbajnokságon. A cél ezúttal is az, hogy minél több versenyzőnek biztosítsunk lehetőséget a nemzetközi tapasztalatszerzésre.”

Ennek ellenére a hétvége során korosztályos világbajnok versenyző is rajthoz áll magyar színekben. A kenus mezőnyben többek közt ott lesz Khaut Kristóf, a kajakosoknál pedig Béke Kornél és Racskó Fruzsina is.

Az EB honlapja: http://www.eurojuniors-romania2015.com

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók