Mégse

Csipes Tamara is duplázott

A koronavírus-járvány miatt kiírt tesztverseny sorozat utolsó fordulójában már felnőtt válogatott női kajakosok is vízre szálltak. K-1 500 méteren mindkét futamot az olimpiai bajnok Csipes Tamara nyerte meg a még mindig csak 19 éves Gazsó Dorka előtt. Egyesben duplázni tudott Balla Virág, Dombvári Bence és Bodonyi András is, férfi kajaknégyesben pedig újra mindkét futamot megnyerte a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású csapathajó.

Hír

Csipes Tamara, Gazsó Dorka, Hagymási Réka, Pupp Noémi. Mindkét mai K-1 500 méteres futamban ez lett a befutási sorrend, igaz a mezőnyből sokan hiányoztak. Nem állt rajthoz például Kozák Danuta, Kárász Anna és Bodonyi Dóra sem, Medveczky Erika pedig az első futamban utolsó lett, így a második körben már a gyengébbek közé sorolták.

A verseny, és a jó idők így sem maradtak el, Csipes Tamara nagyon tudatosan versenyzett, látszólag mindig csak annyit adott ki magából, hogy egy hajóval maga mögött tartsa Gazsó Dorkát, akivel tavaly Szegeden egy négyesben nyert világbajnoki címet.

 

Csipes Tamara is duplázott

 

“Olyan volt, mint egy tipikus első pálya, nem mondom, hogy nagyon rosszul esett versenyezni, de jól sem - mondta a második futam után Csipes Tamara. - Messze vagyunk a csúcsformától, ennek ellenére az elért idővel 

elégedett vagyok" 

- tette hozzá az olimpiai bajnok, aki arról is beszélt, hogy az országos bajnokságon még biztos rajthoz áll, az idei szegedi világkupán viszont nem akar versenyezni.

Ahogy az egész eddigi tesztszezonban, ezúttal is megközelíthetetlen volt K-4 500 méteren a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású egység. A Hüvös-csapat tagjainak ezúttal egyetlen négyes, a Balaska Márk, Németh Viktor Máté, Erdőssy Csaba, Csizmadia Kolos alkotta csapathajó volt a kihívója. 

Az első futamban toronymagasan nyert az összeszokott négyes, a másodikban a kihívók változtattak a beülési sorrenden, így közelebb tudtak kerülni Tótkáékhoz, de hátrányuk célban így is több, mint egy hajónyi volt.

 

Csipes Tamara is duplázott

 

“Nagyon jó volt ez a sorozat, mert így legalább havonta tudtunk két pályát menni versenykörülmények között, és csiszolhattuk a saját hibáinkat - mondta Tótka Sándor. - Mentálisan ugyanakkor számomra megterhelő volt, hogy 

formaidőzítés nélkül kellett odaállnunk.

A második futamban Molnár Petinek még a lábtámasz-gurtnija is elszakadt, ugyanakkor jó jel, hogy így is meggyőző különbséggel nyertünk.”

A női kajakosokhoz hasonlóan a paraversenyzők is elkezdték az idei szezont. KL-1 kajakban a világbajnok Kiss Péter Pál győzött a riói ezüstérmes Suba Róbert, és Juhász Tamás előtt, méghozzá elképesztő, három és fél másodperces különbséggel 200 méteren.

 

Csipes Tamara is duplázott

 

“Korábban gyakran elrontottam a rajtot, ezért sokat gyakorlom, most egész jól sikerült - mondta Kiss Péter Pál. - Ez volt az idei első pályám, izgultam egy kicsit, de sikerült beosztani az erőmet." 

A fiatal világbajnok riválisai, Suba Róbert és Juhász Tamás kenuban is összecsaptak egymással. VL2-ben is az előbbi volt a gyorsabb. 

“Edzek kajakban is kenuban is, utóbbiban vannak apró előrelépések, de ebben a csonka szezonban nem könnyű fejlődni” - mondta a paralimpiai ezüstérmes.

A KL-3-as kajakos kategóriában a nőknél Varga Katalin nyert mindkét futamban, míg az férfiiaknál Kiss Erik duplázott. 

 

Csipes Tamara is duplázott

 

Duplázott ma Balla Virág C-1 200 méteren egyesben, valamint C-2 500 méteren is Devecseriné Takács Kincsővel. A két győri kenus megközelíthetetlen a magyar mezőny számára, ami az olimpiai év előtt kiváló előjel.

Férfi kajakban K-1 1000 méteren mindkét futamot Dombvári Bence nyerte meg Béke Kornél előtt. A mezőnyből ezúttal is hiányzott a külföldön edzőtáborozó Kopasz Bálint, valamint az előző tesztversenyen a számban dupla győzelmet szerző Varga Ádám. Ugyanakkor Dombvári győzelmének értékét növeli, hogy ma 3.24.00-et ment első nekirugaszkodásra, ami igen jó időnek számít.

“Volt némi hátszél, ha az három másodpercet javított az időmön, akkor is 

elégedett vagyok” 

- mondta Dombvári Bence, aki azt is elárulta, hogy párosban Noé Zsomborral folytatja a munkát, és ha kijut a szegedi világkupára, akkor ott a páros mellett négyesben is szívesen rajthoz állna.

 

Csipes Tamara is duplázott

 

A tesztverseny-sorozat zárónapján Csipes Tamara, Balla Virág, és Dombvári Bence után Bodonyi András is duplázni tudott egyesben. A DVTK kenusa mögött kissé elfogyott a mezőny, ezúttal nem állt rajthoz Fejes Dániel, és Adolf Balázs sem, így mindkét futamban Korisánszky Dávid futott be másodiknak. 

“Nagyon szeretném végre megméretni magam a nemzetközi mezőnyben is - mondta Bodonyi András. - Pár hete voltam már olyan formában, hogy annak alapján 

lehet esélyem a kvótaszerzésre

 C-1 1000 méteren.”

 

Csipes Tamara is duplázott

 

A május végén megkezdett edzésverseny-sorozat ezzel lezárult, a felnőtt szezon augusztus 24-26. között a magyar bajnoksággal folytatódik.