Boros Gergely: Elképesztő erő van az utánpótlásban

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szakmai igazgatója ezt a múlt heti serdülő, ifjúsági és U23-as magyar bajnokság után mondta. Az utánpótlás ob-n 1160 induló több mint 2600 számban rajtolt el, a verseny tulajdonképpen összeért a felnőtt magyar bajnoksággal.

Először rendezett egy hetes országos bajnokságot a múlt héten a kajak-kenu sportág a szolnoki versenypályán. Hétfőtől-szerdáig a felnőttek, csütörtöktől vasárnapig pedig a 16-23 évesek csaptak össze az országos bajnokságon. Boros Gergely minden korosztályban látott nagy meccseket, és kimagasló teljesítményeket. 

Boros Gergely: Elképesztő erő van az utánpótlásban

“Azzal kell kezdenem, hogy azok a fiatal versenyzők is szívvel-lélekkel odatették magukat az év legfontosabb hazai utánpótlás versenyén, akik már a felnőttek között is képesek voltak klasszisteljesítményre - mondta a szakmai igazgató. - Varga Ádám például két olimpiai számban is nyerni tudott felnőtt mezőnyben, de az U23-ban is minden távon szerzett érmet, és ugyanezt lehet elmondani Gazsó Dorkákról, Adolf Balázsról, és Fejes Dánielről is. Kiválóan szerepeltek az ifik is, Rendessy Eszter a felnőtteknél 5000 méteren nyert, és U18-ban is halmozta az érmeket, de marandót nyújtott mindkét versenyen Kőhalmi Emese, és Szellák Szabina is.”

Boros Gergely: Elképesztő erő van az utánpótlásban

Az ifik között kiváló teljesítményt nyújtott a Pacs-Pacs két kenusa, Gönczöl Laura, és Opavszky Réka, ők ketten uralták az egyes és páros számokat az U17-es női kenus korcsoportban, de elképesztő hetet zárt szintén az U17-es korosztályban a Plastex Nagykanizsa versenyzője, Kurucz Levente is, aki K-1 200, 500 és 1000 méteren is egyeduralkodó volt. És ha már Nagykanizsa, az U16-os lányoknál ugyanezt hajtotta végre Kiskó Réka is, aki a három aranyérem mellé K-1 2000 méteren egy ezüstöt is összehozott. 

Boros Gergely: Elképesztő erő van az utánpótlásban

A klubok között kiválóan szerepelt a KSI, és toronymagasan nyerte az éremtáblázatot, második a Győr lett, főleg ifi kenusai, Rumi Gergő, és a Pálla Balázs révén. Érdekesség, hogy a harmadik helyezést szerző Szegednek pedig a legtöbb aranyérmet a serdülőkorú kenusok szállították. 

“Nagyon színvonalas versennyel zárta az utánpótlás korosztály a bajnoki szezont, főleg ahhoz képest, hogy a koronavírus-járvány miatt mennyire nehezen indult ez az év. Óriási csaták zajlottak szinte az összes egyes, és páros versenyszámban, látszott a gyerekeken, hogy jól felkészülten, és rendkívül motiváltan álltak oda. Öröm volt látni, hogy továbbra is milyen elképesztő erő van a hazai utánpótlásban - tette hozzá Boros Gergely, aki arról is beszélt, hogy reméli, a serdülő és ifjúsági korosztályunk szeptember közepén, az idei év legjelentősebb nemzetközi utánpótlásversenyén, a szegedi ORV-n is megmutatja klasszisát. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók