Bodonyi András bakija

edzésverseny

Felemás napot zárt a DVTK kenusa, aki kedd délután C-1 1000 méteren megnyerte a tesztverseny első futamát, a másodikat viszont lekéste. Varga Ádám ugyanakkor egészen kiváló formában versenyzett K-1 1000 méteren, Kopasz Bálint távollétében uralta a mezőnyt Szolnokon.

A délelőtti program után kedden délután a férfi kenusok és kajakosok versenyeztek egyesben. 

A kenusok között az első futamban Bodonyi András volt a leggyorsabb, 3.48.2-es idejével majdnem két másodpercet adott a második helyen befutó Kiss Balázsnak. A harmadik a C-2 1000 méteren egyre magabiztosan versenyző Adolf Balázs lett 3.50.5-el. 

A második futamra sérülés miatt nem állt oda Kiss Balázs, Bodonyi András lekéste a rajtot, távollétükben Adolf Balázs (3.54.4) nyert Zombori Dominik, és Bakó Tamás előtt. 

“Az első pályámmal elégedett vagyok, úgy érzem az első 500 méteren tudtam idén javítani az eddigi önmagamhoz képest - mondta Bodonyi András. - Ha továbbra is ilyen ütemben tudok fejlődni, akkor 

összejöhet a kvótaszerzés. 

A második futam előtt biztos, hogy én is hibáztam, nem figyeltem eléggé, és lekéstem a rajtot. Igaz, hogy a szabály szerint nem kötelező, de máskor általában figyelmeztetik a versenyzőket, ilyet most nem hallottam az indítóbírótól.”

A férfi kajakosoknál Varga Ádám mindkét futamban elképesztő fölénnyel nyert. A KSI SE 20 éves versenyzője az utóbbi hetekben Kammerer Zoltán párjaként is kiváló formában kajakozott, most pedig K-1 1000 méteren - igaz Kopasz Bálint távollétében - játszott a mezőnnyel. 

Az első futamban 3.26.7-et ment, mögötte másodikként a szintén KSI-s Béke Kornél érkezett, 3.29.5-el, a honvédos Noé Bálint pedig 3.30.8-al lett harmadik. A második 1000 méteren ráadásul még ennél is nagyobb különbséggel nyert Matyus Zsolt tanítványa, Béke Kornél, és Redl András előtt.

A tesztverseny-sorozat három hét múlva a férfi kajak-, és kenupárosok újabb futamaival folytatódik. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók