Nagy Bianka dominált

Edzésverseny

A két legjobb női kenus távollétében Nagy Bianka volt a leggyorsabb C-1 200 méteren a szolnoki edzésversenyen. Férfi kajak négyesben pedig továbbra is egyeduralkodó Hüvös Viktor egysége.

Mindkét felnőtt női kenus futamban az UTE versenyzője, Lakatos Zsanett rajtolt jobban, a táv második felét azonban jobban bírta az NKM Szeged versenyzője, Nagy Bianka. Az első 200 méteren Gönczöl Laura csak pár centivel lemaradva lett harmadik Lakatos Zsanett mögött, a második futamban ő nem állt rajthoz, ott Seres Fanni érkezett harmadiknak.

 

Nagy Bianka dominált

 

A férfi négyesek között is hasonlóan alakult a forgatókönyv, a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású hajó már az első rajtban előnyt tudott szerezni, akkor csak a fiatal versenyzőkből álló Noé Zsombor, Németh Viktor Máté, Erdőssy Csaba, Koleszár Mátyás alkotta négyes tartott velünk, a Kammerer Zoltán vezette hajó hamar lemaradt, így simán harmadik lett.

 

Nagy Bianka dominált

 

A második futamban ismét Kuliék rajtoltak jól, de az első kétszáz méter után feljött rájuk a Kammerer, Balaska, Dombvári, Csizmadia négyes, akiket csak az utolsó 150 méteren, egy indítás után sikerült megtörni, így újra Hüvös Viktor négyese nyert, kb. egy beülőnyi különbséggel, ebben a futamban a fiatalok lettek a harmadikok.

 

Nagy Bianka dominált

 

“Örülök, hogy a mostani két futamot is meg tudtunk nyerni - mondta Molnár Péter, aki társaival négy héttel ezelőtt is dupla győzelmet aratott az első négyesek számára kiírt tesztversenyen. - Nem mentünk rosszul, de valami még hiányzik, szeretnénk további másodperceket fejlődni.”

 

Nagy Bianka dominált

 

“Tökéletes pálya nem létezik, de törekedni kell rá. Mi még nem haladunk annyira gyorsan, amekkora erőt beleadunk - tette hozzá az egység vezérevezőse, Kuli István, aki tavaly még leghátul ült a hajóban. - Először sztrókolok négyest, de jól érzem magam elől, számomra letisztultabb így minden, és úgy néz ki, ez egy jó irány nekünk.”

Az edzésverseny délután a férfi kajak, és kenu egyesek 1000 méteres futamaival folytatódik.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók