Baleset a női négyessel Belgrádban

Csütörtökre a teljes magyar válogatott megérkezett Belgrádba, az idei Európa-bajnokság helyszínére. A csapatban mindenki egészséges, a szállással és általában az ellátással a sportolóink elégedettek, a versenypálya azonban Hüttner Csaba szövetségi kapitánya szerint nem tökéletes. Ráadásul a női K-4-es hajóval történt egy apró baleset.

“A szállás és az ellátás tényleg minden igényt kielégít, a válogatott összes tagja jól van, így bizakodva várhatjuk a rajtot. A versenypálya a szokásos, aki járt már itt, azt nem lepte meg, hogy lötyög, miután továbbra sincs felevezősáv.

Ennél meglepőbb, hogy most rengeteg a hínár is a vízben, ha azt nem takarítják ki, akkor születhetnek irreális eredmények” –

adott gyors helyzetérékelést Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

Apró nehézséget a csütörtöki nap folyamán az jelentett, hogy a női négyeshajó megsérült kipakolás közben, így be kellett foltoztatni az oldalát. Szerencsére a NELO szakemberei néhány óra alatt leszervizelték a sérült sporteszközt, így nincs akadálya annak, hogy a hajó tagjai holnap az előfutamban elkezdjenek összecsiszolódni. Korábban a lányok még nem eveztek együtt, de ennek ellenére alkalmasnak tartják a Kárász Anna, Kozák Danuta, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra összeállítású egységet, hogy aranyérmet szerezzen.

A K-4 1000 méteren rajtoló férfi négyesnek viszont már volt a héten közös edzése. A hajóból állítólag elégedetten szállt ki a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán, Ceiner Benjámin és a fiatalok-, vagyis Erdőssy Csaba és Varga Ádám is, miután jól ment alattuk a négyes.

“Vannak nagyon ígéretes egységeink, a csapat jó formában van, az eredményeket megtippelni azonban most nagyon nehéz lenne. 40 ország vesz részt az Európa-bajnokságon,

kajak-kenu kontinensviadalon még sosem volt ennyire színvonalas a mezőny.

Jó kis csaták lesznek a hétvégén, a verseny a mi csapatunknak is kiváló erőmérő lesz” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók