Az olimpiai és a világbajnokot is legyőzte Adolf Balázs

Újabb olimpiai számban szerzett bronzérmet a magyar csapat, a Racicében zajló gyorsasági Világkupán. A zárónap délelőtti szekciójában Adolf Balázs C-1 1000 méteren lett harmadik, több nagy nevet is megelőzve. A Tótka Sándor, Nádas Bence-páros nyolcadik lett K-2 500 méteren, Balla Virág és Takács Kincső pedig B-döntőzött női kenu egyes kétszázon. Magyarország összessíégében egy ezüst- és két bronzéremmel zárta a szezon első nemzetközi versenyét.

Bombaerős névsor állt össze a kenu egyesek ezer méteres döntőjében, többek között a szám regnáló olimpiai bajnoka Isaquias Santos, a jelenlegi világbajnok Conrad Scheibner, az Európa-bajnok Martin Fuksa, na meg persze a tavalyi vb-n bronzérmet szerző Adolf Balázs is ott volt a mezőnyben. A Ganz fiatal kenusa megfontoltan kezdett, a hétszázötven méterig a középmezőnyben haladt. Az eggyel fölötte haladó Fuksát ezen a napon nem lehetett legyőzni, Balázs hajrája azonban így is káprázatos volt, övé volt a legerősebb utolsó kétszázötven méter, végül a harmadik helyre rúgta be a hajót, maga mögé utasítva az olimpiai bajnokot, a világbajnokot, és még több nagy nevet is. A szám másik magyar indulója, Bodonyi András a B-döntő hetedik helyén ért célba.

Az olimpiai és a világbajnokot is legyőzte Adolf Balázs

A szintén olimpiai K-2 500 méteres számban a fiatal Opavszky Márk, Fodor Bence-kettős a C-döntő negyedik helyén végzett, azonban az A-döntőben is volt magyar érdekeltség. A Tótka Sándor, Nádas Bence-páros remekül rajtolt a nyolcas pályán, féltávnál még vezetett is, a második kétszázötvenen viszont ezt nem sikerült tartani, az egység végül nyolcadik lett. Az aranyérmet az ukrán Oleh Kukharyk, Ihor Trunov-duó nyakába akasztották.

Az olimpiai és a világbajnokot is legyőzte Adolf Balázs

Takács Kincső és Balla Virág is B-döntőzött kenu egyes kétszáz méteren. Előbbi második, utóbbi hatodik lett. A lányok később mix párosok ötszáz méteres fináléjában is érdekeltek voltak. Itt Balla Fekete Ádámmal a negyedik, Takács pedig Korisánszky Dáviddal a hetedik helyen végzett.

Az olimpiai és a világbajnokot is legyőzte Adolf Balázs

Női K-1 1000 méteren Szendy Lilla már a pénteki előfutamban bebiztosította helyét az A-döntőben. A vasárnapi fináléban ötszáz méter után még a negyedik helyen haladt, ám a táv második felében sajnos visszacsúszott, végül kilencedikként zárt.

A zárónap délutánján Fodor Nicholas kenu egyes ötezer méteren a 11. helyen ért célba. Magyarország így összességében egy ezüst- és két bronzéremmel zárta a racicei Világkupát.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók