Az ICF minden eshetőségre felkészül az olimpia kapcsán

Vészhelyzeti forgatókönyvet készít a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) arra az esetre, ha az idei olimpiai és paralimpiai játékokat elhalasztják - áll a szervezet mai közleményében.

Az ICF követi a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tanácsait és útmutatásait, amely a 2020-as tokiói olimpia szervezőivel folyamatos megbeszéléseket folytat az olimpiai és paralimpiai játékok megrendezéséről.

Az ICF legfontosabbnak a sportolók és más csapattagok egészségét tartja, ezt figyelembe véve fog javaslatokat tenni a szakágak nemzetközi versenyei-, valamint a felzárkóztató táborok megrendezésével kapcsolatban.

“Példátlan nehézségekkel néz most szembe az egész világ,

amelynek a kajak-kenu sport csak egy kis része” – mondta Jose Perurena, az ICF elnöke.

„Az olimpia elhalasztását természetesen egyikünk sem akarja. De felelőtlenség lenne a részünkről, a sportág nemzetközi irányító szervezetétől, ha nem készülnénk fel vészhelyzeti tervekkel az összes lehetséges forgatókönyv kezelésére.”

„Biztosítani szeretnénk minden sportolónkat, edzőnket, tisztviselőnket, a szervezőket és a velük együttműködő önkénteseket, hogy a sportág érdekeit is szem előtt tartva, ezek a vészhelyzeti tervek elsősorban az ő érdekeiket veszik figyelembe. Széles körű egyeztetéseket tartunk, és mindenkit tájékoztatni fogunk, amint új információkkal rendelkezünk.”

„Az ICF állandó kapcsolatban áll a NOB-al, és az általuk meghozott döntésekhez alkalmazkodik, valamint tájékoztatjuk őket a sportolóinkkal kapcsolatos helyzetről, beleértve a versenyek elmaradását, az edzéslehetőségeket korlátozó tényezőket, valamint az olimpiai kvalifikációs rendszerünket érintő körülményeket.” 

Az ICF múlt héten szerdán jelentette be, hogy május végéig számos versenyt töröl, illetve elhalaszt, és folyamatosan figyeli a koronavírus terjedésének globális helyzetét.

Azon dolgoznak, hogy a még ki nem osztott olimpiai kvóták sorsáról a lehető legigazságosabb kvalifikációs program döntsön – zárul az ICF hírlevele.

forrás: canoeicf.com

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók