Átkapcsolás versenyüzemmódra

Egy hete utazott el Portugáliába az U23-as kenu Los Angeles keretünk, ahol minden körülmény adott a sikeres felkészüléshez. A fókuszban már a pörgősebb edzések szerepelnek, hiszen vészesen közelednek a válogatók.

A kenus Los Angeles keret tagjai a női fronton Opavszky Réka és Gönczöl Laura, férfiaknál pedig Kollár Kristóf, Molnár Csanád és Uhrin Dávid. Hozzájuk csatlakozott még Hodován Dávid, Juhász István, Rumi Gergő és Molnár Csenge. A kilenc fős csapat a keretedzők, Bedecs Ferenc és Gönczöl János, valamint Foltán László, kenu utánpótlás szövetségi kapitány vezetésével két hétre utazott ki Montebelóba. 

„Tavaly is jártunk már itt, mondhatjuk, hogy bejáratott edzéshelyszín. – árulta el érdeklődésünkre Foltán László. -  A szállás, az étkezés színvonala maximálisan segíti a versenyzők dolgos hétköznapjait. A vízre sem panaszkodhatunk, 20 fok környékén alakul folyamatosan a hőmérséklet, emellett a szél is velünk van, gyakori a szélcsendes időszak.”

Átkapcsolás versenyüzemmódra

A központi edzőtáborban a magyar fiatalokon kívül más nemzetek versenyzői is jelen vannak, mint például lengyelek, csehek és németek, de az idén visszatérő olimpiai bajnok Hadvina Dóra is itt készül edző-férjével, Hadvina Gergellyel.

A válogatók közelsége miatt ebben az időszakban már sokkal nagyobb fókuszban van a gyorsaság, robbanékonyság fokozása, ennek megfelelően épülnek fel az edzések. A napi két evezés mellé általában egy kiegészítő mozgást is beépítenek a programba.

„Talán egy kicsit furcsa is a versenyzőink számára, hogy már ebben az időszakban is a pörgős edzések dominálnak, tempókeresés van. 

Át kell kapcsolniuk magukat a tavaszi üzemmódból a versenyidőszakra.

 Jó formában vannak, az a célunk, hogy a következő hét végére még jobb pályákat tudjanak menni a fiatalok. Ehhez pedig minden körülmény adott. Összesen két hetet töltünk itt, április 2-án utazunk haza.” – mondta Foltán László.

Átkapcsolás versenyüzemmódra

A fiatalok ilyenkor megszokott ingerszegény környezetben vannak, a legközelebbi település mintegy 10 kilométerre van az edzőtábortól. Szabadidejükben aktívan pihennek, olvasnak és a tempós fizikai felkészülés mellett, mentálisan is próbálnak készülni a közelgő válogatóversenyekre.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók