Átadták a gödi kajakosok kibővített és felújított sportházát

Jelentős állami támogatással, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség kiemelt sportágfejlesztési programjában megvalósuló fejlesztésekre szánt források felhasználásával bővítette az elmúlt hónapokban a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya az alsógödi vízitelepén működő sportházat. Az átadóünnepséget szombaton tartották meg.

A 33 milliós létesítmény-fejlesztést követően az utánpótlás-nevelés terén országosan is elismert és sikeres GSE kajakosai és vendégeik jobb és szebb környezetben, nagyobb területen fejthetik ki szabadidős és versenysport-tevékenységüket.

Az átadóünnepségen részt vett Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Schmidt Gábor, a szövetség főtitkára, Markó József polgármester, dr. Horváth László, a Gödi SE elnöke és Nagy Árpád szakosztályvezető is. A klub első magyar bajnoka, az azóta háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán Szolnokról üzenetben köszöntötte a szakosztályt.

A házigazda Nagy Árpád beszédében köszönetet mondott a kormánynak, a szövetségnek és az Emberi Erőforrás Minisztériumnak a 19 millió forintos állami- és a további 14 milliós finanszírozásnak, melyet a Dunai Vízisport Alapítvány és szülők adtak össze. A sportvezető méltatta a 32 éves szakosztályt, a 172 magyar bajnoki aranyérmet és az egykor GSE-ben sportoló, később olimpikonná, világ- és Európa-bajnoki érmessé vált tucatnyi versenyzőjét.

„Három szinten, összesen 180 négyzetméter áll a sportolóink rendelkezésére, a bővítés mellett felújítottuk a szigetelőrendszert, a tető egy részét, árvízvédelemmel láttuk el az épületet, a gépészet terén is előreléptünk” – mondta Nagy Árpád.

Baráth Etele kiemelte, a Dunakanyar százával „termeli” a kajak-kenusokat, az egészséges, vízszerető gyermekeket, sportolókat; olimpiai, világ- és Európa-bajnokok tucatjait. Ebben Göd is élen jár. „A kajak-kenut a magyar kormány kiemelten támogatja, ennek egyik lényeges eleme a létesítményfejlesztés. Ennek példáját látjuk most Gödön is” – emelte ki beszédében Baráth Etele.

A Szolnokon készülő Kammerer Zoltán a szakosztály első bajnoki aranyát szállította Gödnek, azóta háromszor nyert olimpiai bajnoki címet. Üzenetében több évtized szakmai munkájára utalt vissza.

„Büszke vagyok rá, hogy harminc éve Gödről indult a pályafutásom. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy éppen ide születhettem. Sinkó László edzővel az elmúlt bő húsz évben komoly fejlődésen ment át a szakosztály. Példaértékűnek tartom, ami Gödön működik, akár a létszámot, akár az eredményeket nézzük. Vagy akár azt, hogy ezzel a legújabb létesítményfejlesztéssel milyen jó felkészülési körülmények teremtődnek az utánpótlásnak” – hangsúlyozta Kammerer Zoltán.

Az eseményen Nagy Árpád és Seregi Péter a kivitelezésben nyújtott munkájáért külön elismerésben részesült. Az épületet megáldotta Marton Zsolt katolikus plébános. Az épületet Váczai Enikő kétszeres maraton Európa-bajnok és Lukács István háromszoros maraton országos utánpótlásbajnok vezetésével vették birtokba jelképesen a jelenlévők.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók