Anyai örömök elé néz Bodonyi Dóra

Augusztus elejére várja első gyermekét Bodonyi Dóra és edző-férje Hadvina Gergely. Az olimpiai bajnok kajakos nemrég közösségi oldalán jelentette be a nagy hírt, így az idei szezon versenyein maximum a parton találkozhatunk vele.

„Köszönöm szépen, minden rendben van, most töltöm a 16. hetet.– Az eleje egy kicsit megviselt, de 

ez legyen a legnagyobb probléma egy terhesség során.”

– árulta el érdeklődésünkre Bodonyi Dóra. 

Anyai örömök elé néz Bodonyi Dóra

A szolnokiak olimpia és ötszörös világbajnoka férjével – aki egyben edzője is – már régóta szeretett volna családot alapítani, ám az olimpia halasztása átírta előzetes terveiket. Hozzátette, a mozgás továbbra is komoly szerepet kap a mindennapjaiban.

„A 11. héten kezdtem el újra mozogni, addig nem javasolta az orvosom. Minimum napi egy edzésem van, de persze nem olyan intenzitással, mint eddig. Gergőhöz járok továbbra is, illetve itt Szolnokon van lehetőségem heti háromszor kismama jógára járni, szóval a 7-8 edzést igyekszem tartani. Nekem eddig azt mondták, hogy addig mozogjak, ameddig jól esik, és amúgy is jobb olyankor a közérzetem, ha már nem így lesz, én sem fogom erőltetni.”

Anyai örömök elé néz Bodonyi Dóra

Augusztus elejére várják a babát, így a versenyző érthető módon idén biztosan nem fog versenyezni, de megígérte, nem nem távolodik el a sportágtól.

„Az elmúlt öt évben fizikálisan és mentálisan is elfáradtam,

úgyhogy jól fog jönni most ez a kis pihenő. Biztos, hogy amikor a parton ott leszek egy versenyen, vagy a tv-n nézem, azért fájni fog kicsit a szívem, de szurkolok a többieknek.” – mondta az olimpiai bajnok.

Anyai örömök elé néz Bodonyi Dóra

Utoljára a tavalyi olimpián versenyzett, ahol a négyessel arany, párosban pedig Kozák Danutával bronzérmet szerzett. Tokió után derült ki, hogy mononukleózisa van, ami miatt már az őszi világbajnokságot is kihagyta. Betegsége azonban már a múlté, az értékei rendben vannak, és úgy tervezi, hogy a szülés után, jövőre visszatér a versenypályákra.

„Fiatal vagyok még, bízom abban, hogy gyorsan regenerálódik a szervezetem. Nyilván nem lesz egyszerű feladat egy kisbabával lehúzni a heti sok óra edzést, bízom benne, hogy lesz segítségem, és meg tudjuk oldani ezt a feladatot. Természetesen a baba és a család lesz a legfontosabb, de remélem össze tudjuk majd úgy hozni, hogy mindenkinek jó legyen.” - tette hozzá a leendő édesanya.

Anyai örömök elé néz Bodonyi Dóra

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók