Mégse

A számok fejlődést mutatnak

A héten Tatán edzőtáborozott a serdülő és ifjúsági kenu válogatott. Az ötnapos összetartáson az ilyenkor szokványos téli munkára került a hangsúly, de Foltán Lászlóék célja volt az is, hogy felmérjék ki, milyen állapotban van. Az utánpótlás kenu szövetségi kapitány szerint a srácok jó úton haladnak.

Hír

Hétfőtől péntekig volt a tatai edzőközpont vendége a téli serdülő, ifjúsági kenu válogatott. Foltán László szakági utánpótlás szövetségi kapitány munkáját a keretedzők, Györe Attila és Fürdök Gábor, valamint a hét második felétől Feil Imre is segítette.

„Az időszaknak megfelelő szokványos elemek szerepeltek a programban. – avatott be a részletekbe Foltán László. – Volt 1200 méteres és 14 kilométeres futás is. Az úszásnál az időeredmény nem volt annyira fontos, inkább az volt a lényeg, hogy dolgozzanak. 

A konditeremben viszont sok új gyakorlatot próbáltunk ki,

 de a hét vége felé a fáradtság miatt már csak a kisebb összpontosítást igénylő, időalapú körkondit írtunk elő a srácoknak, nehogy megsérüljenek.”

A kapitány hozzátette, csakúgy mint egy éve, a felkészülési programnak megfelelően egy általános minimum szintfelmérő is várt a fiatalokra, amelyet összességében elégedetten értékelt.

„Ha egy éves távlatból nézem mindenképpen előrelépés látható, sokat erősödtek, súlyban is gyarapodtak, és javult a morál és a fegyelem is. Az látszik, hogy jó úton indultunk el, de még nagyon az elején járunk, és tőlünk edzőktől és a szakvezetéstől is függ, hogy Párizsra, vagy Los Angelesre el tudjuk-e érni a kitűzött célokat.” – tette hozzá Foltán László, aki azért a hiányosságokra is rámutatott.

A számok fejlődést mutatnak

„A bemelegítési protokollt még mindig nagyon kevés gyerek tudja, hiába érhető el számukra videós formában is. A februári edzőtáborba csak az jöhet, aki ezt be tudja mutatni. Muszáj megérteniük, hogy ez egy nagyon fontos eleme a mindennapi sportolásnak, nekünk pedig kötelességünk betartatni velük, amíg rutinszerűvé nem válik. Ugyanez igaz a levezető nyújtásra is. Most még biztos nehezebben veszik rá magukat, de 20 éves sportpályafutásuk végén majd megköszönik, hogy kevesebb sérülésük volt emiatt.”

Az ünnepeket követően februárban, Dunavarsányban találkozik ismét a keret, ahol ha az idő engedi, már vízre is szállhatnak, majd ezt követi a tavaszi szünetben egy szegedi összetartás is lesz.